Αλλαγές και παγίδες στο νέο Ε3 - Όλη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών - iefimerida.gr

Αλλαγές και παγίδες στο νέο Ε3 - Όλη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Αλλαγές και παγίδες στο νέο Ε3 - Όλη η εγκύκλιος του υπουργείου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Νέους κωδικούς και Πίνακες προσέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο έντυπο Ε3 που οφείλουν να υποβάλουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, με στόχο τη πληρέστερη αποτύπωση των συναλλαγών τους και βέβαιη την αποτελεσματικότερη διασταύρωση των στοιχείων αυτών έτσι ώστε να υπολογίζονται καθαρά κέρδη και ο αναλογών φόρος.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν και φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση του Πίνακα Ι που αφορά στον αυτοέλεγχο, καθώς και το παραμικρό λάθος θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις.

Όλη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (Ε3)

1. Στην πρώτη σελίδα του εντύπου, στη στήλη για την κατηγορία των βιβλίων προστέθηκαν οι κωδικοί 593 & 594.

α) Ο κωδικός 593 θα διαγραμμίζεται από τους συγγραφείς, μουσουργούς & καλλιτέχνες, ζωγράφους ή γλύπτες ή χαράκτες της παραγράφου 7 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε., προκειμένου να κατανεμηθούν τα εισοδήματα τους στα οριζόμενα έτη. Εφόσον οι παραπάνω υπόχρεοι κάνουν χρήση της παραγράφου 7 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε., δηλαδή κατανέμουν τα ακαθάριστα έσοδα και τα καθαρά αποτελέσματα σε τέσσερα έτη, θα αναγράφουν το άθροισμα των προκυπτόντων ποσών του συγκεκριμένου έτους καθώς και των μεταφερόμενων ποσών από τα προηγούμενα έτη, στον πίνακα ΣΤ' προς φορολόγηση.

Οι παραπάνω υπόχρεοι, θα συντάσσουν κατάσταση κατανομής, βάσει της οποίας θα προκύπτουν τα παραπάνω αποτελέσματα και την οποία θα τηρούν στο αρχείο τους, εφόσον υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.

β) ο κωδικός 594 θα συμπληρώνεται από όσους είναι υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων Β' κατηγορίας και δεν τα τηρούν.

Παρέμειναν οι κατηγορίες βιβλίων(Β, Γ & ΒΓ), διαγράφηκαν οι κατηγορίες βιβλίων Α, ΑΒ, ΑΓ & ΑΒΓ.

2. Πίνακας Ζ':

α) Διαγράφηκε ο κωδικός 342 για το είδος της μελέτης των μηχανικών που υπήρχε για πληροφοριακούς λόγους.

β) Προστέθηκε ο κωδικός 312 στον οποίο αναγράφεται το ποσό της απόσβεσης της άδειας Φ.Δ.Χ. του ν. 3888/2010.

γ) Διευκρινίζεται ότι ο κωδικός 313 συμπληρώνεται μόνο από τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, διότι οι εταιρίες θα συμπληρώνουν αντίστοιχο κωδικό στο έντυπο Ε5.

δ) Προστέθηκε ο κωδ. 382 στον οποίον θα αναγράφεται το ποσό της επένδυσης κινηματογραφικής παραγωγής της παρ.9 αρθρ. 73 ν. 3842/2010.

Επίσης προστέθηκαν οι κωδικοί 383 και 384 οι οποίοι θα διαγραμμίζονται ανάλογα με την δραστηριότητα της επιχείρησης που επενδύει σε κινηματογραφική παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κωδικός 383 που αντιστοιχεί στο 40% του ποσού της επένδυσης, θα διαγραμμίζεται εφόσον το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον οπτικοακουστικό τομέα, δεν είναι μέτοχος ανώνυμης Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. ή μέλος Ο.Ε., Ε.Ε. ή κοινοπραξίας που δραστηριοποιείται στον οπτικοακουστικό τομέα, ενώ ο κωδικός 384 που αντιστοιχεί στο 20% του ποσού επένδυσης, θα διαγραμμίζεται εφόσον το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον οπτικοακουστικό τομέα, ή είναι μέτοχος ανώνυμης Α.Ε. ή Ε.Π.Ε., ή μέλος Ο.Ε., Ε.Ε. ή κοινοπραξίας που δραστηριοποιείται στον οπτικοακουστικό τομέα.

3. Πίνακας Θ' :

α) Προστέθηκε κωδικός 196 όπου θα αναγράφεται το ποσό του συνόλου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ., (δεν υπήρχε στο έντυπο του 2011 και οι φορολογούμενοι το ανέγραφαν στις σημειώσεις της τέταρτης σελίδας του εντύπου). Το ποσό αυτό θα πρέπει να είναι ίσο με το ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των κωδικών (018 έως και 023) της δεύτερης σελίδας του εντύπου Ε5 (αφορά μόνο εταιρίες που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας).

β) Προστέθηκε ο κωδικός 197, ο οποίος συμπληρώνεται από προσωπικές εταιρίες (Ο.Ε., EE, κτλ.,) που μετατράπηκαν μέσα στη χρήση σε ΑΕ ή ΕΠΕ και τηρούσαν βιβλία Β' κατηγορίας του ΚΒΣ (αναγράφονται τα αποτελέσματα των βιβλίων Β' κατηγορίας του ΚΒΣ που υπήρχαν από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου μέχρι την χορήγηση ΑΡΜΑΕ.- ΠΟΛ.1083/15.6.2009.)

4. Πίνακας Ι':

Για τις υπόψη διατάξεις του άρθρου 79 του ν. 3842/2010, αναφορικά με τον αυτοέλεγχο των υποβαλλόμενων δηλώσεων, έχει εκδοθεί η ΠΟΛ.1191/17.12.2010 διαταγή.

Αναλυτικότερα:

α. Επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων η και παραγωγής προϊόντων:

Οι επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων (κ.α. 125) τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αθροίσματος του κόστους πωληθέντων (εμπορευμάτων ή προϊόντων) (κ.α.121) και των εξόδων και δαπανών, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση και των αποσβέσεων που αναλογούν (κ.α. 122), με το συντελεστή αναγωγής (κ.α. 101) αυτού σε ακαθάριστα έσοδα. Ως συντελεστής αναγωγής λαμβάνεται ο συντελεστής που προκύπτει από τη σχέση του κλάσματος που αριθμητή έχει τον αριθμό εκατό (100) και παρονομαστή τον αριθμό εκατό (100) μείον τον προβλεπόμενο μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους (Μ.Σ.Κ.Κ.). Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται για την επιχείρηση Μ.Σ.Κ.Κ., εφαρμόζεται ο μέσος όρος των Μ.Σ.Κ.Κ. του οικείου πίνακα στον οποίο αυτή εντάσσεται. Προκειμένου για επιχειρήσεις με περισσότερους του ενός Μ.Σ.Κ.Κ., εφαρμόζεται ο μέσος σταθμικός συντελεστής που προκύπτει από τη διαίρεση των συνολικών καθαρών κερδών που προκύπτουν με την εφαρμογή των Μ.Σ.Κ.Κ. κατά κατηγορία ακαθάριστων εσόδων δια των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου.

Εφόσον κατά τον υπολογισμό του συντελεστή αναγωγής προκύπτει δεκαδικός αριθμός με περισσότερα από πέντε δεκαδικά ψηφία αυτού. (π.χ. ο συντελεστής αναγωγής 1,234567901 περιορίζεται σε 1,23456.).

β. Επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών:

Οι επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων (κ.α. 105) τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αθροίσματος των εξόδων και δαπανών, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση και των αποσβέσεων που αναλογούν (κ.α. 102), με το συντελεστή αναγωγής αυτού σε ακαθάριστα έσοδα. Ως συντελεστής αναγωγής (κ.α. 104) λαμβάνεται ο συντελεστής που προκύπτει από τη σχέση του κλάσματος που αριθμητή έχει τον αριθμό εκατό (100) και παρονομαστή τον αριθμό εκατό (100) μείον τον προβλεπόμενο μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους (Μ.Σ.Κ.Κ). Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται για την επιχείρηση Μ.Σ.Κ.Κ, εφαρμόζεται ο μέσος όρος των Μ.Σ.Κ.Κ. του οικείου πίνακα στον οποίο αυτή εντάσσεται. Προκειμένου για επιχειρήσεις με περισσότερους του ενός Μ.Σ.Κ.Κ, εφαρμόζεται ο μέσος σταθμικός συντελεστής που προκύπτει από τη διαίρεση των συνολικών καθαρών κερδών που προκύπτουν με την εφαρμογή των Μ.Σ.Κ.Κ. κατά κατηγορία ακαθάριστων εσόδων δια των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου.

Δηλαδή και οι επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να υπαχθούν στον αυτοέλεγχο, πρέπει να δηλώνουν το ποσό ακαθάριστων εσόδων που προκύπτει με την ίδια μέθοδο όπως και στις επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων. Επομένως, όσα αναφέρονται στην προηγούμενη περίπτωση α' για τις επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων, σχετικά με τα έξοδα και τις δαπάνες καθώς και τις αποσβέσεις, ισχύουν ανάλογα και στην προκειμένη περίπτωση.

γ. Μικτές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων η και παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών:

Οι μικτές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο του αθροίσματος των ακαθάριστων εσόδων που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προηγούμενες υποπεριπτώσεις α' και β', με επιμερισμό των κοινών δαπανών στις επί μέρους δραστηριότητες ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής των ακαθάριστων εσόδων κάθε δραστηριότητας στο σύνολο των ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου από όλες τις δραστηριότητες.

δ. Αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες:

Οι αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων (κ.α.115) τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει με τη διαδικασία που προβλέπεται για τις επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή, πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αθροίσματος των εξόδων και δαπανών, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση και των αποσβέσεων που αναλογούν (κ.α. 112), με το συντελεστή αναγωγής (κ.α. 114) αυτού σε ακαθάριστα έσοδα. Ως συντελεστής αναγωγής λαμβάνεται ο συντελεστής που προκύπτει από τη σχέση του κλάσματος που αριθμητή έχει τον αριθμό εκατό (100) και παρονομαστή τον αριθμό εκατό (100) μείον τον προβλεπόμενο συντελεστή καθαρών αμοιβών. Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται για τον ελεύθερο επαγγελματία συντελεστής καθαρών αμοιβών (Ε.16382/ΠΟΛ.371/29.12.1987), εφαρμόζεται ο μέσος όρος των συντελεστών καθαρών αμοιβών (47,75%).

Προκειμένου για ελεύθερους επαγγελματίες με περισσότερους του ενός συντελεστές καθαρών αμοιβών, εφαρμόζεται ο μέσος σταθμικός συντελεστής που προκύπτει από τη διαίρεση των συνολικών καθαρών κερδών που προκύπτουν με την εφαρμογή των συντελεστών καθαρών αμοιβών κατά κατηγορία ακαθάριστων εσόδων δια των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου.

Επομένως, όσα αναφέρονται στην πιο πάνω περίπτωση β' για τις επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών, σχετικά με τα έξοδα και τις δαπάνες καθώς και τις αποσβέσεις, ισχύουν ανάλογα και στην προκειμένη περίπτωση.

ε. Ελεύθεροι επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας πώλησης εμπορευμάτων η και παραγωγής προϊόντων η και παροχής υπηρεσιών:

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παράλληλα ασκούν και εμπορική δραστηριότητα πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων ή και παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προηγούμενες περιπτώσεις δ', α' και β', κατά περίπτωση, και με ανάλογη εφαρμογή όσων ορίζονται στην προηγούμενη περίπτωση γ' σχετικά με τον επιμερισμό των κοινών δαπανών.

Καθαρά κέρδη υπαγομένων στον αυτοέλεγχο.

Τα ακαθάριστα έσοδα όπως προκύπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις θα πολλαπλασιαστούν με το Μ.Σ.Κ.Κ. ή μέσο όρο των Μ.Σ.Κ.Κ. ή μέσο σταθμικό Σ.Κ.Κ. κατά περίπτωση (κ.α. 128, 133, 138) για να προκύψουν τα καθαρά κέρδη αυτοελέγχου (κ.α. 129, 134, 139).

Τα κέρδη αυτά συγκρίνονται με τα λογιστικά καθαρά κέρδη βάσει των διατάξεων του Κ.Φ.Ε. και των βιβλίων του KB.Σ. (κ.α. 130, 135, 140) και τελικώς επιλέγονται τα μεγαλύτερα προς φορολόγηση (κ.α. 131, 136, 141) προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στις αντίστοιχες δηλώσεις φόρου εισοδήματος (έντυπα Ε1 και Ε5).

Τα κέρδη που τελικά επιλέγονται προς φορολόγηση (τα μεγαλύτερα από τη σύγκριση πινάκων ΣΤ' και Ι') αναπροσαρμόζονται με τα ποσά του πίνακα Ζ'.

5. Πίνακας IB':

Προστέθηκαν οι κωδικοί 367, 368, 369, 370 και 371, στους οποίους αναγράφονται αναλυτικά οι δαπάνες των εταιριών με Β' κατηγορίας βιβλία του Κ.Β.Σ. που αποκτούν γεωργικό εισόδημα, για πληροφοριακούς λόγους, προκειμένου να μην συμπληρώνεται ο πίνακας ΣΤ'.

6. Πίνακας ΙΓ' :

Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3842/2010 ορίσθηκε συντελεστής φορολόγησης 20% των οικοδομικών επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας του ΚΒΣ και εξακολουθούν να φορολογούνται εξωλογιστικά με συντελεστή επί των ακαθαρίστων εσόδων τους για εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2010 και μετά (πίνακας ΙΓ' εντύπου Ε3).

Στον πίνακα αυτόν και πιο συγκεκριμένα στον υποπίνακα των τεχνικών επιχειρήσεων, προστέθηκαν οι κωδικοί 372, 373, 374, 375 και 376 και οι κωδικοί 377, 378, 379, 380 και 381 στον υποπίνακα των οικοδομικών επιχειρήσεων, στους οποίους θα αναγράφονται αναλυτικά οι δαπάνες των τεχνικών και οικοδομικών επιχειρήσεων αντίστοιχα, για πληροφοριακούς λόγους, προκειμένου να μην συμπληρώνεται ο πίνακας ΣΤ'. Επισημαίνεται ότι, προκειμένου για τεχνικές επιχειρήσεις, ο αντίστοιχος υποπίνακας θα συμπληρώνεται για τα εισοδήματα από εκτέλεση τεχνικών έργων που έχουν αναληφθεί μέχρι 31-12-2006, γιατί για τεχνικά έργα που αναλαμβάνονται από 1-1-2007 και μετά, τα εισοδήματα που προκύπτουν από αυτά φορολογούνται λογιστικά.

7. Πίνακας ΙΔ' :

Ο πίνακας ΙΔ' τροποποιήθηκε και περιλαμβάνει τρεις υποπίνακες α, β, γ.

Στον υποπίνακα α' αναγράφονται τα στοιχεία για τα Ε.Δ.Χ. (ΤΑΞΙ) και περιλαμβάνει στήλες με την έδρα, τον αριθμό κυκλοφορίας και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Στον υποπίνακα β' αναγράφονται τα στοιχεία για τα Φ.Δ.Χ. (φορτηγά δημοσίας χρήσης) και περιλαμβάνει στήλες με τον αριθμό κυκλοφορίας, το μικτό φορτίο και το είδος καυσίμου.

Στον υποπίνακα γ' αναγράφονται τα στοιχεία για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, κάμπινγκ και λιανοπωλητές και περιλαμβάνει στήλες με τον δήμο και την κοινότητα εγκατάστασης της επιχείρησης, τον αριθμό δωματίων ή διαμερισμάτων κ.λπ. Τα στοιχεία των υποπινάκων α', β' και γ' συμπληρώνονται για ελεγκτικούς λόγους. Επισημαίνεται ότι, με τις διατάξεις των παραγράφων 3 έως 7 του άρθρου 6 του ν. 3842/2010, οι επιχειρήσεις του πίνακα αυτού, προσδιορίζουν τα καθαρά τους κέρδη λογιστικά. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι:

α) Εκμεταλλευτές αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ)

β) Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης επιβατικών λεωφορείων ενταγμένων σε ΚΤΕΑ

γ) Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης

δ) Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων

ε) Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης κατασκηνωτικών κέντρων (camping)

στ) Επιχειρήσεις αποκλειστικά πλανόδιων λιανοπωλητών και αποκλειστικά λιανοπωλητών σε κινητές λαϊκές αγορές

8. Με την ΠΟΛ.1235/24.11.2011 εγκύκλιο μας, δόθηκαν οδηγίες για τη συμπλήρωση της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης (σύμφωνα με την § 9 του άρθρου 17 του ν.3842/2010) η οποία περιλαμβάνει πίνακα με τα ποσά της φορολογικής αναμόρφωσης κατά κατηγορία δαπανών, πίνακα με τα ποσά των φόρων που έχουν αποδοθεί, πίνακα στον οποίο θα αναγράφονται ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων και ο αριθμός των απασχολουμένων στην επιχείρηση και πίνακα στον οποίο θα περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα της επιχείρησης με τα κυβικά τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το σύνολο που προκύπτει από τον πίνακα της φορολογικής αναμόρφωσης θα μεταφέρεται:

1) για τις ατομικές επιχειρήσεις και για τους υπόχρεους της παραγρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας του Κ.Β.Σ. ανάλογα με την δραστηριότητα, στους κωδικούς 564, 565 και 566 και το σύνολο στον κωδικό 567, του υποπίνακα η' του πίνακα ΣΤ' της 2ης σελίδας του εντύπου Ε3.

2) για τις ατομικές επιχειρήσεις και για τους υπόχρεους της παραγρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ. στον κωδικό 196 «συνολικό ποσό κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης» του πίνακα Θ' της τρίτης σελίδας του εντύπου Ε3 οικονομικού έτους 2012.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω κατάσταση θα υποβάλλεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης θα υποβάλλεται επίσης μέσω διαδικτύου και στην περίπτωση των εταιριών της παρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. για τις οποίες είναι προαιρετική η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τους (έντυπο Ε5).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ