«Η παρθένος με το πέπλο» -Αυτό το ασύλληπτο γλυπτό έχει το πιο ωραίο πέπλο στην ιστορία της Τέχνης - iefimerida.gr

«Η παρθένος με το πέπλο» -Αυτό το ασύλληπτο γλυπτό έχει το πιο ωραίο πέπλο στην ιστορία της Τέχνης

Η παρθένος με το πέπλο. Φωτογραφία: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To μάρμαρο, είναι ένα υλικό γνωστό για την «απαλότητα» και τη διαύγειά του. Εδώ και χιλιετίες, γλύπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, το λαξεύουν δημιουργώντας μοναδικά έργα Τέχνης.

Είναι κατάλληλο για γλυπτά με περίπλοκες λεπτομέρειες. Υπάρχει μάλιστα ένα γλυπτό, «η Παρθένος με το πέπλο», ένα έργο του 19ου αιώνα του Ιταλού γλύπτη Τζιοβάνι Στράτζα, που απεικονίζει αυτές τις λεπτομέρειες με τον πιο ωραίο τρόπο. Μέ ένα υπέροχο πέπλο.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Στράτζα, με καταγωγή από το Μιλάνο δημιούργησε το έργο ενώ δούλευε στη Ρώμη τη δεκαετία του 1850.

Η γυναίκα απεικονίζει την Παναγία με ένα εκπληκτικής τεχνοτροπίας πέπλο που σκεπάζει απαλά τα ρεαλιστικά χαρακτηριστικά της. Εχει τα μάτια κλειστά και το κεφάλι της στραμμένο προς τα κάτω. Φαίνεται από τη στάση αυτή ότι η φιγούρα είτε προσεύχεται ήρεμα, είτε να είναι θλιμμένη -και τα δύο είναι χαρακτηριστικά των απεικονίσεων της Παναγίας.

Το εντυπωσιακό γλυπτό είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο Carrara, υλικό που προέρχεται από την Τοσκάνη και χρησιμοποιήθηκε από αρχαίους Ρωμαίους οικοδόμους και Ιταλούς καλλιτέχνες της Αναγέννησης....

Δείτε εικόνες από το εντυπωσιακό γλυπτό και μάθετε την ιστορία του στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ