Γκάιτνερ: Οι οικονομικές κρίσεις οφείλονται σε ένα μείγμα βλακείας και απληστίας - iefimerida.gr

Γκάιτνερ: Οι οικονομικές κρίσεις οφείλονται σε ένα μείγμα βλακείας και απληστίας

Γκάιτνερ: Οι οικονομικές κρίσεις οφείλονται σε ένα μείγμα βλακείας και απληστίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αίτια που οδηγούν τις χώρες να εισέρχονται σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης, να πέφτουν στην περιδίνηση της οικονομικής κρίσης, αλλά και τους τρόπους με τους οποίου θα μπορούσαν να βγουν από αυτές, αναφέρθηκε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Οι περισσότερες οικονομικές κρίσεις οφείλονται σε ένα μείγμα βλακείας, απληστίας, απερισκεψίας, ανάληψης [οικονομικού] κινδύνου, ελπίδας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γκάιτνερ, ο οποίος επανειλημμένως έχει καλέσει την Ε.Ε. να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

«Δεν μπορείς να εξαλείψεις την βλακεία, την ανάληψη κινδύνου και την απληστία και την απερισκεψία με νόμους. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να εξασφαλίσεις πως όταν συμβαίνουν όλα αυτά, δεν προκαλούν πολύ μεγάλη ζημιά και για να το κάνεις αυτό πρέπει να διαθέτεις σωστούς κανόνες ενάντια στην απάτη και στις καταχρήσεις, μέτρα προστασίας, και να αναγκάζεις τις τράπεζες να έχουν περισσότερα κεφάλαια για την αντιστάθμιση κινδύνων», συνέχισε.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τους πολίτες των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει ενέργειες κακόβουλων παραγόντων ώστε να τερματιστεί η χειρότερη οικονομική κρίση στη χώρα μετά την Μεγάλη Ύφεση.

«Τα γρανάζια της δικαιοσύνης γυρίζουν πλέον», είπε και συνέχισε: «Δεν γυρίζουν όσο γρήγορα θα ήθελε ο κόσμος, αλλά έχουμε το καλύτερο σύστημα παγκοσμίως για να διασφαλίζεται ότι οι νόμοι της χώρας εφαρμόζονται».

Ο Γκάιτνερ επισήμανε ότι το να κατηγορηθούν πρόσωπα για γεγονότα όπως η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων το 2008 και η συνακόλουθη οικονομική κρίση δεν είναι εύκολο, αφού οι περισσότερες κρίσεις δεν προκαλούνται από εγκληματικές δραστηριότητες ή εσκεμμένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ