Προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν Μονάχου [βίντεο] - iefimerida.gr

Προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν Μονάχου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ήρωα τον Μάνουελ Νόιερ, που απέκρουσε δύο πέναλτι και με τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ να ευστοχεί στο τελευταίο, η Μπάγερν Μονάχου πήρε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Τσέλσι στις 19 Μαϊου, επικρατώντας στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 3-1.

Η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο έκτο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από χέρι του Αλάμπα σε σουτ του Ανχελ Ντι Μαρία. Η Μπάγερν παραλίγο να ισοφαρίσει άμεσα, όμως ο Αριεν Ρόμπεν στο 8’ απέτυχε από πολύ κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ικερ Κασίγιας. Στο 14’ η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε στο 2-0 με «δράστη» και πάλι τον Ρονάλντο, ύστερα από την ασίστ του Μεσούτ Οζίλ. Η απάντηση των Βαυαρών ήρθε στο 27’ με τον Αριεν Ρόμπεν να ευστοχεί από τα 11 βήματα, ύστερα από το πέναλτι που υπέπεσε ο Πέπε για σπρώξιμο πάνω στον Μάριο Γκόμες.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα μετά το 2-1, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού στη Γερμανία και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες από την Ρεάλ. Στο 48’ η κεφαλιά του Γκόμες πέρασε μόλις άουτ, ενώ και πάλι ο Γερμανός επιθετικός σπατάλησε την ευκαιριά που του παρουσιάστηκε στο 86’ όταν καθυστέρησε και οι αμυντικοί της Ρεάλ κόντραραν το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι εκτός από το σουτ του Καρίμ Μπενζεμά στο 56’, που απέκρουσε δύσκολα ο Νόιερ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν παρά μόνο με μακρινές εκτελέσεις φάουλ του Ρονάλντο, καθώς έδειχναν να είναι κουρασμένοι από το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Το 2-1 παρέμεινε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Νόιερ απέκρουσε στην ίδια γωνία τα πέναλτι των Ρονάλντο και Κακά, οι Αλάμπα και Γκόμες ήταν εύστοχοι για την Μπάγερν, ο Κασίγιας στη συνέχεια έπιασε τις εκτελέσεις των Κρόος και Λαμ, ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν ο μοναδικός Μαδριλένος που ευστόχησε, ενώ αντιθέτως ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, με τον Σβαϊνστάιγκερ να είναι εύστοχος στο τελευταίο πέναλτι και να στέλνει την Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι που θα διεξαχθεί στο «σπίτι» της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Οζίλ (111΄Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (105΄Ιγκουαΐν), Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (74΄Κακά).

Μπάγερν Μονάχου(Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί (95΄Μίλερ), Ρόμπεν, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Γκόμες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ