Το βίντεο από το «ντου» του Ρουβίκωνα στην ιταλική πρεσβεία -Πήδηξαν μέσα και πέταξαν μπογιές [βίντεο] - iefimerida.gr

Το βίντεο από το «ντου» του Ρουβίκωνα στην ιταλική πρεσβεία -Πήδηξαν μέσα και πέταξαν μπογιές [βίντεο]

Το ντου των μελών του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ιταλίας -Πηγή: Liveleak
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βίντεο με την επίθεση στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα, το απόγευμα της Κυριακής, ανήρτησε ο Ρουβίκωνας.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι στην επίθεση μετείχαν και γυναίκες καθώς και ότι κάποιοι από την αναρχική συλλογικότητα πήδηξαν τον φράχτη και μπήκαν στον περίβολο της πρεσβείας.

Η ΕΛΑΣ διέψευδε την εισβολή εντός της πρεσβείας, αλλά το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Δέκα τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει συνολικά από την αστυνομία μετά την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα τα οποία αμέσως μετά την επίθεση σκορπίστηκαν στα γύρω στενά .

Οι 14 προσαχθέντες είναι 6 Έλληνες, 4 Κύπριοι και 4 αλλοδαποί οι οποίοι εξετάζονται στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια.

Στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει ότι η κίνηση έγινε για λόγους αλληλεγγύης στους Ιταλούς που διώκονται από το ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στη Ροζάβα της Συρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ