Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας [εικόνες & βίντεο]

Επίθεση με μπογιές έκανε ο Ρουβίκωνας στην πρεσβεία της Ιταλίας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας, στο Κολωνάκι, σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής, από μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 10 μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν «ντου» πετώντας μπογιές και τρικάκια στην ιταλική πρεσβεία, στην οδό Σέκερη 10. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό της πρεσβείας, πηδώντας τα κάγκελα.

Σε ανάρτησή του Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας, έγραψε: «Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας στο κολωνάκι απο τον Ρουβίκωνα.Σύντροφοι κατάφεραν και εισέβαλαν και στο εσωτερικό της πρεσβείας πηδώντας τα κάγκελα.Αλληλεγγύη στους ιταλούς συντρόφους που διώκονται απο το Ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στην Ροζάβα».

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας στο Κολωνάκι, σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής, από μέλη του Ρουβίκωνα

Το βίντεο από την επίθεση

Λίγο αργότερα, ο Ρουβίκωνας ανήρτησε το βίντεο με την επίθεση.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι στην επίθεση μετείχαν και γυναίκες καθώς και ότι κάποιοι από την αναρχική συλλογικότητα πήδηξαν τον φράχτη και μπήκαν στον περίβολο της πρεσβείας.

Η ΕΛΑΣ διέψευδε την εισβολή εντός της πρεσβείας, αλλά το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

 10 μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν «ντου» πετώντας μπογιές και τρικάκια στην ιταλική πρεσβεία

Εγιναν 14 προσαγωγές

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν γίνει δέκα τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει συνολικά από την αστυνομία μετά την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα τα οποία αμέσως μετά την επίθεση σκορπίστηκαν στα γύρω στενά .

Οι 14 προσαχθέντες είναι 6 Έλληνες, 4 Κύπριοι και 4 αλλοδαποί οι οποίοι εξετάζονται στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα  κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό της πρεσβείας, πηδώντας τα κάγκελα.

Καταδικάζει το υπ. Εξωτερικών

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών».

Οπως τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ«ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας».

Και καταλήγει το ΥΠΕΞ αναφέροντας: «Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ρουβίκωνας: «Αλληλεγγύη στους ιταλούς συντρόφους που διώκονται απο το Ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στην Ροζάβα»
Η επίθεση του Ρουβίκωνα στην Ιταλική πρεσβεία
Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 12 προσαγωγές -(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση πρεσβεία Ιταλίας μπογιές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ