Θεοχαρόπουλος: Παραμένω σε επαφή με Παπανδρέου και Θεοδωράκη - iefimerida.gr

Θεοχαρόπουλος: Παραμένω σε επαφή με Παπανδρέου και Θεοδωράκη

Παλαιότερο στιγμιότυπο των Θ. Θεοχαρόπουλου και Γ. Παπανδρέου / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επανασυσπείρωση του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς, ύστερα και από τη νέα διάσπαση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε ο πρόεδρός της Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε πως το γεγονός ότι «παραμένουν ορισμένα στελέχη του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝΑΛ, παρά τις συλλογικές αποφάσεις των κομμάτων, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ήταν αυτονόητη. Ο χώρος μας χαρακτηρίζεται από πολιτική αξιοπρέπεια. Όταν διώχνουν το κόμμα σου από έναν φορέα δεν παραμένεις, λέγοντας μάλιστα ότι το εκπροσωπείς».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η Φώφη Γεννηματά «αντί ενός ενός ισχυρού πολυσυλλεκτικού κεντροαριστερού φορέα, επέλεξε ένα μικρό και καθαρό κόμμα, εγκαταλείποντας τις θέσεις όχι μόνο της ανανεωτικής αριστεράς αλλά και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας» και σημείωσε ότι η χαμένη αυτή ευκαιρία θα φανεί στις εκλογές.

Οι... επαφές και το κυβερνητικό σχήμα

Παρά ταύτα, ο κ. Θεοχαρόπουλος επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με στελέχη και μέλη του χώρου, όπως «με τον Γιώργο Παπανδρέου», με τον οποίο, όπως είπε, τον «συνδέουν κοινές θέσεις τόσο στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής και προσανατολισμού της κεντροαριστεράς απέναντι σε κάθε συντήρηση όσο και στα εθνικά θέματα, όπως φάνηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ερωτηθείς για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξήρε τη στάση του στις διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ παραδέχθηκε ότι συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις, δίχως, ωστόσο, να έχουν μιλήσει για πιθανές συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ερωτήθηκε και για το αν θα συμμετείχε στο τρέχον κυβερνητικό σχήμα και απάντησε πως «αν ήθελα να πω ναι, δεν θα καταψήφιζα στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης».

Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε πως δεν γνωρίζει αν «η ΝΔ έδωσε εντολή αποχώρησης από το Ποτάμι των κκ Ψαριανού και Αμυρά» εγκαλώντας ταυτόχρονα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για «στείρα αντιπολίτευση» και προσθέτοντας ότι «η ΝΔ καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι θυσιάζει τα πάντα, ακόμη και τα εθνικά θέματα, στο βωμό της προοπτικής της εξουσίας».

«Η αναθεώρηση του άρθρου 16 για μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια απέναντι στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δει την πραγματικότητα και την πρόθεση της ΝΔ για ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ταυτόχρονα με τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, είναι απαραίτητα στοιχεία μιας προοδευτικής πολιτικής. Για να είμαστε συνολικά απέναντι στον κρατισμό και όχι αντικρατιστές α λα καρτ» κατέληξε, ερωτηθείς σχετικά στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ