Υπ. Δικαιοσύνης: Να γίνονται έρευνες για τις ρατσιστικές επιθέσεις - iefimerida.gr

Υπ. Δικαιοσύνης: Να γίνονται έρευνες για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Υπ. Δικαιοσύνης: Να γίνονται έρευνες για τις ρατσιστικές επιθέσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγρήγορση προκειμένου να διερευνώνται γρηγορότερα οι υποθέσεις ρατσιστικών εγκλημάτων, ζήτησε από τον από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, επικαλείται έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών και τονίζει πως οι διώξεις για τέτοια εγκλήματα είναι ελάχιστες και όπως αναφέρει στο έγγραφό του, υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία, τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στον αριθμό των περιστατικών που δίνουν οι ελληνικές αρχές και στα στοιχεία που παραθέτουν για το θέμα διεθνείς οργανισμοί και φορείς, όπως η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Εθνική Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ.λπ.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, υπάρχει κίνδυνος να πληγεί η αξιοπιστία της Ελλάδας από την έλλειψη στοιχείων στις συγκεκριμένες υποθέσεις, καθώς οι απεσταλμένοι από τους διεθνείς οργανισμούς, αναγκάζονται να καταφεύγουν σε πηγές τρίτων για τις επίσημες καταγραφές τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο γενικός γραμματέας ζητεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνεται ενδελεχής έρευνα όταν τέτοιου είδους υποθέσεις φτάνουν στη Δικαιοσύνη και να απαγγέλλονται κατηγορίες σε βάρος των δραστών. Διώξεις που σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών τα οποία επικαλείται ο κ. Ιωαννίδης είναι ελάχιστες για τέτοιου είδους εγκλήματα, σε ετήσια βάση στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ