Κωνσταντοπούλου: Οργιο τροποποιήσεων του Κανονισμού της Βουλής από Βούτση - iefimerida.gr

Κωνσταντοπούλου: Οργιο τροποποιήσεων του Κανονισμού της Βουλής από Βούτση

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου/ Φωτογραφία: MOTIONTEAM- KOSTAS VILLA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Βούτση, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον Παύλο Πολάκη, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με αφορμή τη διαφαινόμενη αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, για χάρη του Πάνου Καμμένου, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση για ότι έχει προχωρήσει σε οργιώδεις τροποποιήσεις τόσο του κανονισμού, όσο και της λειτουργίας της Βουλής.

«Γίνεται όργιο διορισμών, γίνεται όργιο τροποποιήσεων του κανονισμού της Βουλής, έχει αυξηθεί κατά εκατοντάδες ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων στη Βουλή που ήδη είχε ένα αυξημένο αριθμό υπαλλήλων», είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Αυτά που παρακολουθούμε με τον πρόεδρο της Βουλής να παρακαλάει τον Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί για να δώσει άλλη μία βρώμικη ψήφο, είναι φαινόμενο πλήρους καταρράκωσης των θεσμών», πρόσθεσε αναφερόμενη στη συνάντηση του κ. Βούτση με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι «σε υψηλότατη θέση με ανύπαρκτα προσόντα».

«Οι κανόνες της κοινοβουλευτικής λειτουργίας είναι εκεί για να εγγυώνται την ουσία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, από τότε που αυτή η κυβέρνηση δέχθηκε την κατάλυση της Δημοκρατίας και επιστράτευσε τον κ. Βούτση για να κάνει τον θιασάρχη αυτής της πολύ κακόγουστης παράστασης, έχουν καταστρατηγηθεί πάρα πολλοί κανόνες. Για χάρη του κ. Καμμένου, έχει αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής στην αρχή της βουλευτικής περιόδου ώστε να έχει δικαίωμα σε κοινοβουλευτική ομάδα με λιγότερους από δέκα βουλευτές και δικαίωμα στα προνόμια του αντιπροέδρου της Βουλής, που πριν από αυτή την περίοδο δεν θα αναγνωρίζονταν στο κόμμα του κ. Καμμένου», δήλωσε ακόμη η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «στημένο» το «διαζύγιο» Τσίπρα- Καμμένου και έκανε λόγο για «μαφιόζικου τύπου» λειτουργία του προερου των ΑΝΕΛ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν μεταξύ τους πολλές εκκρεμότητες, ο Καμμένος αυτή τη στιγμή επειδή δεν τους βγαίνει η συνταγή και η δοσολογία του διαζυγίου που ήταν σαφώς στημένο. Δεν εξειδίκευσε τις καταγγελίες του σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν από τον Σόρος, δεν κάνει συγκεκριμένες αναφορές μόνο απειλές όπως κάνει η μαφία. Η λειτουργία αυτή είναι μαφιόζικου τύπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στον αναπληρωτή υπουργείο Υγείας. Οταν ρωτήθηκε για τον Παύλο Πολάκη, τον χαρακτήρισε χωρίς προσόντα και αμόρφωτο και πρόσθεσε ότι «διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός επειδή έγλειψε τον Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε την προδοσία. Το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης κουνάει την ουρά του στους δανειστές και νιαουρίζει στους δυνάστες της χώρας, παριστάνει το λυκόσκυλο και από την άλλη πλευρά κάνει την πάπια σε σχέση με το διορισμό και με άλλα θέματα αδιαφάνειας και διαφθοράς, δίνει το στίγμα μίας πολύ βρώμικης διακυβέρνησης».

«Το γεγονός ότι το πρόσωπο αυτό, το χωρίς προσόντα, το διορισμένο από τον Τσίπρα γιατί τον έγλειψε, διορίζει άλλα πρόσωπα χωρίς προσόντα για να διαχειρίζονται πακτωλούς χρημάτων. Το ότι ο κ. Πολάκης διόρισε τον κ. Μπούτο χωρίς πτυχία, με πλαστογραφημένο μητρώο πτυχίων, να διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, να αδιαφορεί και να περιφρονεί το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασθενών, μας δίνει το στίγμα ποια είναι η σαπίλα, το βάθος της διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ