×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
DESIGN
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πώς ένα κλασικό ρετιρέ του '60 στα Εξάρχεια μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο ντιζαϊνάτο διαμέρισμα -Το πριν και το μετά [εικόνες]

Φωτογραφία: Cadu
02|02|2019 | 12:07
Φωτογραφία: Cadu

Το ρετιρέ μια πολυκατοικίας της δεκαετίας του ‘60 στα Εξάρχεια, που οι ξεθωριασμένοι τοίχοι κουβαλούσαν τη δική τους ιστορία, μεταμορφώθηκε σε ένα άνετο και μοντέρνο χώρο.

Το φωτεινό και γεμάτο χρώμα διαμέρισμα άλλαξε όψη χάρη στο αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu, το οποίο θέλησε να το κάνει μοντέρνο χωρίς ωστόσο να χάσει την «αίσθηση» της εποχής που είχε.

Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να διατηρήσουν την αρχική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα στοιχεία όπως τα δάπεδα (παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα). 

Το σαλόνι του ρετιρέ

Το πριν του σαλονιού

Πλήρως ανακαινίστηκαν το λουτρό και η κουζίνα, ενώ έγιναν επιλεγμένες επεμβάσεις σε σαλόνι, γραφείο και κρεβατοκάμαρα, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του χρήστη για σύγχρονη διαβίωση.

Τα μοντέρνα έπιπλα και τα χρώματα προσδίδουν νεανικότητα στο ρετιρέ χωρίς να το «φορτώνουν», κάνοντας τον χώρο καταφύγιο για τους ιδιοκτήτες τους σε μια πολύβουη περιοχή. 

Η κουζίνα

Το πριν της κουζίνας

Η κρεβατοκάμαρα

Η γωνιά του γραφείου

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Γωνιά στο σαλόνι

Το σαλόνι από άλλη οπτική

Μίνιμαλ και σικ διακόσμηση

Φωτογραφίες: Cadu

ΣΧΟΛΙΑ