ΝΔ: Παιχνίδια με την ψήφο των αποδήμων- Η κυβέρνηση τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας - iefimerida.gr

ΝΔ: Παιχνίδια με την ψήφο των αποδήμων- Η κυβέρνηση τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Επίθεση ΝΔ σε κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόβος πριν από την κάλπη οδηγεί την κυβέρνηση σε πρωτοφανείς ενέργειες, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για «παιχνίδια» με την ψήφο των αποδήμων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά έντονα στη ρύθμιση την οποία ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Σε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το αποτέλεσμα της ψήφου των αποδήμων δεν θα επηρεάζει το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα προσμετράται μόνο για την εκλογή των 3 βουλευτών απόδημου Ελληνισμού.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για άλλη μια φορά εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού. Αντί να υιοθετήσουν την πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι απλή και πλήρως συνταγματική, καταθέτει την επόμενη εβδομάδα ένα σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων που μένουν στο εξωτερικό, το οποίο είναι προδήλως αντισυνταγματικό», επισημαίνει η γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό και προφανώς ανίκανους να αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας.

«Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 2016 έχει καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου η οποία επιτέλους επιλύει αυτή την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αποφασίζοντας για το μέλλον της χώρας», υπενθυμίζεται ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ ψήφος αποδήμων ρύθμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ