Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απελπισμένα να «κληρονομήσει» τον Ανδρέα Παπανδρέου -Το νέο βιβλίο της Μυρσίνης Ζορμπά - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απελπισμένα να «κληρονομήσει» τον Ανδρέα Παπανδρέου -Το νέο βιβλίο της Μυρσίνης Ζορμπά

Φωτογραφία αρχείου: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θέλουν να εμφανίζονται ως συνεχιστές του Ανδρέα Παπανδρέου, της πολιτικής του παρακαταθήκης και της εκλογικής του πελατείας είναι γνωστό.

Αυτό επιχειρήθηκε με πολλά μέσα από το 2015 και εντεύθεν, τώρα, γίνεται προσπάθεια και μέσω... βιβλίου.

Ενα βιβλίο για τον Ανδρέα Παπανδρέου προκαλεί πάντοτε το ενδιαφέρον. Ιδίως αν σε αυτό περιλαμβάνεται μια σκιαγραφία προσωπικότητας, διαφορετική από όσες έχουμε συνηθίσει ως τώρα.

Ακόμη περισσότερο, αν το βιβλίο αυτό το γράφει μια γυναίκα προερχόμενη από το ΚΚΕ εσωτερικού, εν συνεχεία στέλεχος της ΕΑΡ, μετά φανατική «σημιτική», διορισμένη ευρωβουλευτής από τον ίδιο τον Σημίτη στον οποίο υπηρέτησε επί έξι χρόνια ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του.

Φανταστείτε δε, πόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός όταν η εν λόγω συγγραφέας είναι πλέον υπουργός Πολιτισμού, διορισμένη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα είδος συνέχειας της πολιτικής παρακαταθήκης και εκλογικής πελατείας του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο λόγος για την Μυρσίνη Ζορμπά που συνέγραψε το βιβλίο «Ανδρέας Παπανδρέου, πολιτισμικό πορτρέτο» από τις εκδόσεις Πεδίο το οποίο και παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στη Στοά του Βιβλίου.

Το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερο (πολιτικό) ενδιαφέρον καθώς το βιβλίο για τον Ανδρέα Παπανδρέου παρουσιάζουν δύο σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο υπουργός Επικρατείας και επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, Χριστόφορος Βερναρδάκης που λέγεται ότι υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής Τσοχατζόπουλου και εν συνεχεία «κατά τον ρουν των γεγονότων», θερμός υποστηρικτής του Κώστα Καραμανλή.

Οπως και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Νομιμόφρων και «σπλάχνο από τα σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ, εκ των στενότερων συνεργατών Παπουτσή και Τσοχατζόπουλου και εν συνεχεία γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υπουργός των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο πάνελ και ο Ηλίας Νικολακόπουλος ο «εκλογολόγος» του Mega, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και γνωστός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απελπισμένα να «κληρονομήσει» τον Ανδρέα Παπανδρέου -Το νέο βιβλίο της Μυρσίνης Ζορμπά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ