Η ΕΕ συμφώνησε: Οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζονται βίζα σε περίπτωση άτακτου Brexit - iefimerida.gr

Η ΕΕ συμφώνησε: Οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζονται βίζα σε περίπτωση άτακτου Brexit

Ταξιδιώτες στα γκισέ του αεροδρομίου του Χίθροου (Φωτογραφία: Yui Mok/PA via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πράσινο φως στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου για ταξίδια χωρίς βίζα στην Ευρώπη, ακόμη και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, ανάβει η ΕΕ.

Πρεσβευτές χωρών της ΕΕ συμφώνησαν ότι οι Βρετανοί που θα ταξιδεύουν στα 26 κράτη της ζώνης Σένγκεν δεν θα χρειάζονται βίζα για διάστημα έως 90 ημερών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική εγγύτητα, τη διασύνδεση των οικονομικών, το επίπεδο των εμπορικών σχέσεων και την έκταση των βραχυπρόθεσμων μετακινήσεων προσώπων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ένωσης για λόγους αναψυχής, επιχειρηματικούς ή άλλους, τα ταξίδια χωρίς βίζα θα διευκολύνουν τον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα με οφέλη για την Ένωση», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Την απόφαση καλείται τώρα να επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιτροπή του οποίου κατέθεσε σχετική πρόταση τον περασμένο μήνα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ χαιρέτισε τα νέα, αλλά απειλείται νέα ρήξη καθώς στο ίδιο έγγραφο το Γιβραλτάρ αναφέρεται ως «αποικία του Βρετανικού Στέμματος». Η παράγραφος που συμπεριλήφθηκε στο κείμενο κατόπιν αιτήματος της Ισπανίας αναφέρει: «Το Γιβραλτάρ είναι αποικία του Βρετανικού Στέμματος. Υπάρχει μια αντιδικία μεταξύ Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την κυριότητα του Γιβραλτάρ, εδάφους επί του οποίου θα πρέπει να επιτευχθεί μια λύση υπό το φως των πρόσφατων ψηφισμάτων και αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία ΕΕ βίζα Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ