Ιταλία: Δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο -Να γίνουν εκλογές - iefimerida.gr

Ιταλία: Δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο -Να γίνουν εκλογές

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ίσες αποστάσεις στο μπρα-ντε-φερ στη Βενεζουέλα μεταξύ του Νικολάς Μαδούρο και του Χουάν Γκουαϊδό παίρνει η Ρώμη, επισημαίνοντας ότι εκείνο που χρειάζεται είναι δημοκρατικές εκλογές, που θα αναδείξουν ποιος θα έχει τα ηνία της χώρας.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο η Ιταλία δεν αναγνωρίζει ούτε τον Μαδούρο, αλλά ούτε και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

«Από τη στιγμή που έχουμε υποστεί συνέπειες, λόγω εσωτερικής ανάμειξης σε άλλες χώρες, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να αναγνωρίσουμε πρόσωπα που δεν έχουν ψηφιστεί. Για τον λόγο αυτό δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο και για τον λόγο αυτό η Ιταλία συνεχίζει να ακολουθεί τη διπλωματική οδό και εκείνη του διαλόγου, ώστε να φτάσουμε σε μια διαδικασία που να οδηγήσει σε νέες εκλογές. Αλλά χωρίς τελεσίγραφα και χωρίς να αναγνωριστούν πρόσωπα τα οποία δεν ψηφίστηκαν», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Την αλλαγή την αποφασίζουν οι πολίτες της Βενεζουέλας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ευνοήσουμε τη διεξαγωγή νέων εκλογών», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ