Η Δήμητρα Παπαδήμα μάς αποκαλύπτει όσα θα έλεγε η Πηνελόπη Δελτα, αν ζούσε σήμερα - iefimerida.gr

Η Δήμητρα Παπαδήμα μάς αποκαλύπτει όσα θα έλεγε η Πηνελόπη Δελτα, αν ζούσε σήμερα

Η Δήμητρα Παπαδήμα υποδύεται την Πηνελόπη Δέλτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πηνελόπη Δέλτα συναντά τον Ιωνα Δραγούμη στο σταθμό του τραίνου.Η Δήμητρα Παπαδήμα υποδύεται την Πηνελόπη Δέλτα στο θεατρικό έργο της Μαρίας Παπαδήμα «Πηνελόπη Δέλτα – Ίωνας Δραγούμης Τελευταία Συνάντηση». Η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο Olvio.

Στο πλευρό της, στο ρόλο του Ιωνα Δραγούμη, ο Μάνος Κωστής. Δύο διχασμένες προσωπικότητες, μία πατρίδα, ένας ακέραιος έρωτας και μια τελευταία προσπάθεια να καταλάβουν αν τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν έρθει διαφορετικά απ' ότι ήρθαν.

«Αν υπήρχε η δυνατότητα να ακούσουμε την ίδια την Πηνελόπη Δέλτα να μιλάει για τα βιώματά της και να συγκρίνει την εποχή της με τη δική μας ίσως έλεγε με τον τρόπο της τα παρακάτω» εξηγεί μιλώντας στο iefimerida η Δήμητρα Παπαδήμα.

«Γεννήθηκα γυναίκα. Πόθησα να πορευτώ ως γνήσιος άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον αφιλόξενο πλανήτη, τον πλημμυρισμένο από διπρόσωπα ανθρωποειδή! Λαχτάρησα να νιώσω όσα προσφέρονται εκ φύσεως. Τα απλά και συγχρόνως συγκλονιστικά συναισθήματα. Μόχθησα να κατανοήσω, όπως μόχθησα να γίνω κατανοητή. Μελέτησα ατέλειωτες ώρες για την επικινδυνότητα των ακραίων καταστάσεων, έγραψα πολλές λέξεις για τη μοιραία διαδρομή, την υποταγή, τη δουλικότητα, την ασυνεννοησία, για την ανάγκη για έρωτα, για φώλιασμα, για πίστη στο άπιαστο και αιώνιο. Μουτζούρωσα τις φοβίες μου, τις ανασφάλειές μου όπως και τα θέλω μου. Έβαλα στα βιβλία τις σκέψεις μου για τα ιδεατό, το απόλυτο, το σωστό και το λάθος».

«Σε στιγμές βαθειάς απομόνωσης ξεχώρισα τον εαυτό μου από το περιβάλλον μέχρι που ανακάλυψα πως και το περιβάλλον κινείται ξέχωρα από μένα αλλά και πως στην ουσία το περιβάλλον αποτελείται από μεμονωμένες υπάρξεις. Οι συγγενικοί δεσμοί με έπνιξαν ενώ σε κάθε απόπειρά μου να τους κόψω έσφιγγε όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό μου, η θηλιά. Πίστεψα σε μια λαμπερή πατρίδα αλλά μπροστά στα μάτια μου την είδα να τσαλακώνεται να «ξεπουλιέται», να αλλάζει πρόσωπο μέχρι που την έχασα από τα μάτια μου»

«Η Πηνελόπη Δέλτα του περασμένου αιώνα είναι απόλυτα σύγχρονη με την Πηνελόπη Δέλτα του σήμερα. Έτσι θα ταξιδέψετε μαζί της ανά τους αιώνες στην παράσταση ‘Τελευταία συνάντηση’» τονίζει η Δήμητρα Παπαδήμα

«Κοιτούσα τη θάλασσα και αναρωτιόμουν αν μου επιτρεπόταν να την κοιτάζω. Έκανα οικογένεια όπως επέβαλαν οι κανόνες για να μην ξεφύγω από τον κανόνα… Με κρυφοκοίταζα από την κλειδαρότρυπα απορημένη. Ποια ήμουν τελικά και που ανήκα; Ύστερα αναπόφευκτα ξέκοψα από τα έμψυχα και εναρμονίστηκα με τα άψυχα πάλι δεν βρήκα παρηγοριά».

«Γαντζώθηκα από έναν μοναχικό άντρα για να έχω λόγω ύπαρξης Τον βάρυνα, τον μπέρδεψα μπορεί και να τον πρόδωσα, αλλά με πρόδωσε κι αυτός Συγχωρέσαμε ο ένας τον άλλον επειδή κλάψαμε ο ένας για τον άλλον. Μεσολάβησε ένα κενό που το γέμισε η ιατρική επιστήμη με κάθε είδους δηλητήρια Αντοχής. Φαρμάκια δηλαδή ή τα λεγόμενα φάρμακα. Σε ολοένα αυξανόμενες ποσότητες. Και νά μαι εθισμένη στη σιωπή, στην κορυφή ενός βράχου Να αιωρούμαι ως μια προσωρινή ευκαιρία».

 Δήμητρα Παπαδήμα, Μάνος Κωστής

«Η Πηνελόπη Δέλτα του περασμένου αιώνα είναι απόλυτα σύγχρονη με την Πηνελόπη Δέλτα του σήμερα. Έτσι θα ταξιδέψετε μαζί της ανά τους αιώνες στην παράσταση ‘Τελευταία συνάντηση’».

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ - ΊΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Το θεατρικό έργο της Μαρίας Παπαδήμα στο Θέατρο Olvio (Φαλαισίoυ 7 |Γκάζι |2103414118 )
Με την Δήμητρα Παπαδήμα και τον Μάνο Κωστή
Κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ