Ελεύθερη είσοδος το Σαββατοκύριακο στην έκθεση για την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ελεύθερη είσοδος το Σαββατοκύριακο στην έκθεση για την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου [εικόνες]

 «Ο Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο  και το έργο» στο ΒΧΜ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φιλοξενείται η περιοδική ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας «Ο Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο».

Μεσα από την έκθεση αναδεικνύεται το εμβληματικό έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τη Διεπιστημονική Ομάδα του Ε.Μ.Π. που είχε την επιστημονική ευθύνη του έργου σε συνεργασία με το National Geographic και παραδόθηκε στις τρεις Χριστιανικές Κοινότητες, Φύλακες του Παναγίου Τάφου, το Μάρτιο 2017.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο, από τις 08:30 μέχρι και τις 15:30.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και η Διεπιστημονική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που είχε την επιστημονική ευθύνη του έργου της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, συμφώνησαν εκτάκτως για την παράταση της έκθεσης προηγμένης τεχνολογίας «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» .

Η τρισδιάστατη αυτή ψηφιακή έκθεση αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society (NG), όπως έχει διατεθεί στο Ε.Μ.Π. από τον επιμελητή της και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κ. Fredrik Hiebert και την διευθύντρια του μουσείου του National Geographic κα. Kathryn Keane.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα δεδομένα που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Διεπιστημονική Ομάδα του Ε.Μ.Π. κατά τη διάρκεια του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου, ιδιαίτερα δε, τα ευρήματα που προέκυψαν αφού άνοιξε ο Πανάγιος Τάφος για πρώτη φορά μετά από πέντε αιώνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ