ΝΔ: Εκβιασμοί με όρους Μαφίας -Ο Καμμένος γνωρίζει και τώρα απειλεί τον Τσίπρα με αποκαλύψεις - iefimerida.gr

ΝΔ: Εκβιασμοί με όρους Μαφίας -Ο Καμμένος γνωρίζει και τώρα απειλεί τον Τσίπρα με αποκαλύψεις

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος όταν συνεργάζονται στην κυβέρνηση / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Το πρωί ο Πάνος Καμμένος απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αν μου διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση» και το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ικανοποιήσει το αίτημα του πρώην κυβερνητικού εταίρου.

Βλέπουμε να εξελίσσεται «on camera» ένας εκβιασμός με όρους μαφίας όπως σημειώνει στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την προαναγγελία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπο για την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να μην διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή έστω να διατηρούν τα προνόμια που είχαν οι αρχηγοί τους.

«Όλα για την καρέκλα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της Πειραιώς που εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην «συνεταίρος στην εξουσία» γνωρίζει και τώρα απειλεί να τα αποκαλύψει. Αυτός είναι και ο λόγος που εμφανίζεται πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση απαιτήσει ο πρώην υπουργός Άμυνας και μένει σιωπηρός απέναντι σε αυτές τις απειλές, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής απαιτεί ευρεία συναίνεση των κομμάτων και δεν είναι τόσο απλό να αλλάξει. Είναι δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη «να διευκολύνει τις διευθετήσεις ενός εκβιασμού» και θα μπλοκάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε τέτοια προσπάθεια.

Αποτελεί διαπίστωση της αντιπολίτευσης ότι οι θεσμοί, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν, με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό, πληγεί βάναυσα, αν όχι υπονομευθεί. Μια διευθέτηση για να κρατήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια που έχει ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας θα αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για τη Βουλή αλλά τελικά και για την ίδια τη Δημοκρατία, όπως αναφέρουν από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε καμία περίπτωση δεν θα συμπράξουν σε αυτό. Αντιθέτως όπως διαμηνύουν θα αναδείξουν τις ευθύνες των Καμμένου και Τσίπρα στον επιχειρούμενο ευτελισμό των θεσμών και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου αποτρέποντας τους σχεδιασμούς τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ