Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα τα... πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας - iefimerida.gr

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα τα... πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει η υπόθεση του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Δημήτρη Μπούτου, μετά τις αποκαλύψεις πως τα τέσσερα πτυχία του ήταν... ανύπαρκτα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παράγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ζήτησε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών ο πρώην διοικητής βρέθηκε στο «τιμόνι» του δημόσιου νοσοκομείου με τέσσερα πλαστά πτυχία. Το πόρισμα, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών για την περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπούτος διαψεύδει ότι κατείχε πλαστούς τίτλους, ενώ υποστηρίζει ότι τα πτυχία του δικαιολογούν απόλυτα την εξέλιξη του. Κάλυψη στον πρώην διοικητή είχε προσφέρει και το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις αποκαλύψεις για τους πλαστούς τίτλους σπουδών, έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ