×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
DESIGN
ΜΙΝΙΜΑΛ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ViLLaRa: Το μόλις 28 τ.μ. διαμέρισμα στο Μεταξουργείο -Σύγχρονο και φωτεινό [εικόνες]

Η ViLLaRa από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu (Φωτογραφία: Cadu)
31|01|2019 | 22:20
Η ViLLaRa από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu (Φωτογραφία: Cadu)

ViLLaRa, αυτό είναι το όνομα ενός μικρού αλλά υπέροχου διαμερίσματος στο Μεταξουργείο. Το όνομα αποτελεί έναν ευφημισμό για το μικρό του μέγεθος.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στη περιοχή του Μεταξουργείου και ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu με βασική πρόθεση την εκμετάλλευσή του ως ενοικιαζόμενο κατάλυμα. 

Στόχος του σχεδιασμού ήταν η εργονομία λόγω του περιορισμένου χώρου. Το μόλις 28 τ.μ. διαμέρισμα είναι σύγχρονο και άνετο και υποδέχεται επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.

ViLLaRa, το μόλις 28 τ.μ. διαμέρισμα στο Μεταξουργείο

Μια ξύλινη κατασκευή λειτουργεί ως ένα πολυλειτουργικό έπιπλο, το οποίο ενσωματώνει διπλό κρεβάτι, χώρους αποθήκευσης (ντουλάπια, συρτάρια, ράφια) και καθιστικό, σε ένα ενιαίο σύνολο. Η κουζίνα διαμορφώνεται γραμμικά σε αποχρώσεις ανοιχτού ξύλου και λευκού χρώματος, που κυριαρχούν σε όλο το διαμέρισμα. Το προϋπάρχον ξύλινο δάπεδο διατηρείται, και συμπληρώνεται από δάπεδο τσιμεντοκονίας.

Στο διαμέρισμα κυριαρχεί το λευκό χρώμα, ενώ τα διακοσμητικά σε φωτεινές και γήινες αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου και του πράσινου προσδίδουν μια πιο ποπ διάθεση.

Η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Cadu θεωρεί ότι η αρχιτεκτονική αναφέρεται σε όλους και κάθε παρέμβαση οφείλει να αντιλαμβάνεται το πλαίσιο και το περιβάλλον στο οποίο εγκαθίσταται. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, προκύπτει από τη συνεργασία με τον χρήστη και τη συνεχή ανάλυση και διερεύνηση των δεδομένων του κάθε έργου. Το αρχιτεκτονικό γραφείο, λοιπόν, μελετά τον χώρο και εμπνέεται από αυτόν, χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια αυτού που αντιλαμβάνεται και να δημιουργεί κάτι διαφορετικό από την ίδια την ταυτότητα του χώρου.

Το διαμέρισμα ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu

Σύγχρονος και άνετος σχεδιασμός

Το λευκό κυριαρχεί στους χώρους

Το λευκό συνδυάζεται με φωτεινά, γήινα χρώματα

Εικόνα από την κουζίνα

Τα διακοσμητικά προσδίδουν μια ποπ διάθεση

Εικόνα από το διαμέρισμα

Φωτογραφίες: Cadu

ΣΧΟΛΙΑ