Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας που στηρίζει τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο πραγματοποιείται από κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με αφετηρία τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατάληξη την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Με βασικό σύνθημα "Αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας - Όχι στην ιμπεριαλιστική παρέμβαση" οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεση τους στο -όπως το χαρακτηρίζουν- πραξικόπημα των ΗΠΑ. "Πραγματοποιώντας ένα πολιτικό πραξικόπημα, ο αντιδραστικός ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαιδό, με την απροκάλυπτη στήριξη και προτροπή των αμερικανών ιμπεριαλιστών, 'έχρισε' τον εαυτό του 'προσωρινό πρόεδρο' της χώρας, και κάλεσε τον εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο να παραιτηθεί.

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αμέσως ο Τραμπ και το επιτελείο του αναγνώρισε τον νέο 'πρόεδρο' -ο οποίος κάλεσε και σε στρατιωτικό πραξικόπημα- καθώς και τον άνθρωπο του πραξικοπηματία, που ορίστηκε επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ", σημειώνουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα τους οι διαδηλωτές.

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Επιπλέον, τονίζουν ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επέμβουν με 5.000 στρατιώτες στη χώρα της λατινικής Αμερικής, μέσω της γειτονικής Κολομβίας, ενώ ψέγουν και τη στάση της Ευρωπαικξς Ένωσης -και κυρίως Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας- για το τελεσίγραφο που έθεσαν στον πρόεδρο Μαδούρο για προσφυγή στις κάλπες αλλά και του ΝΑΤΟ.

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Ενότητα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ κ.ά κόμματα και συλλογικότητες. Ανάμεσα σε αλλά, στηλιτεύουν την "υποκριτική", όπως τη χαρακτηρίζουν στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που "από τη μια τηρεί σιωπή ως κυβέρνηση και από την άλλη ως κόμμα δηλώνει αλληλέγγυο στον Μαδούρο".

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι περίπου 800 διαδηλωτές με σημαίες της Βενεζουέλας και πανό κινούνται μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Όθωνος και Βασιλίσσης Σοφίας προτίθενται να φτάσουν αρχικά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν συνέχεια στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται εκ περιτροπής.

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 10


Οι διαδηλωτές παρέμειναν για λίγα λεπτά έξω από το κτίριο της ΕΕ και φώναξαν συνθήματα. Στο σημείο (όπως και στη συμβολή με την Ηρώδου Αττικού) έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ με διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Νικολά Μαδούρο ΠΟΡΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ