Συγκινούν τα λόγια του αδελφού του Παναγιώτη Βλαχάκου για τη νύχτα των Ιμίων

Για την τελευταία συνομιλία που είχε με τον αδελφό του, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στα Ίμια μαζί με τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, μίλησε στον ANT1, ο Νίκος Βλαχάκος.

Χαρακτήρισε «νύχτα ντροπή για την Ελλάδα» τη νύχτα της κρίσης των Ιμίων, λέγοντας ότι η χώρα βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη θέση. «Τα τρία παλικάρια είναι ήρωες γιατί εκτέλεσαν το καθήκον τους προς την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πέσαμε σε βαρύ πένθος, όλες οι οικογένειες. Η απώλεια είναι μεγάλη ακόμη και σήμερα. Μου λείπει ο αδελφός μου. Λείπουν και οι υπόλοιποι ήρωες στις οικογένειές τους. Είναι στιγμές δύσκολες, κάτι που δεν ξεχνιέται», ανέφερε για το χαμό των τριών ανδρών.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα, απάντησε: «Ποτέ δεν ειπώθηκε η αλήθεια για το τι συνέβη. Το πολυσέλιδο πόρισμα ήταν ανυπόγραφο, γράφοντας απλά ότι το ελικόπτερο έπεσε, χωρίς ενδείξεις ή αποδείξεις».

«Είναι κάτι που θα το ψάχνουμε. Κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος που θα μας πει την αλήθεια. Θα μας κοιτάξει στα μάτια και θα μας το πει. Έτσι πιστεύω», συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του στην τελευταία τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αδελφό του, πριν από την πτώση του ελικοπτέρου:«Μικρέ να προσέχεις! Αυτή ήταν η τελευταία μας συζήτηση τρεις μέρες πριν πεθάνει».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βλαχάκος, στον πατέρα του είχε παραδοθεί ένα κράνος που δεν ανήκε στον αδελφό του. Το πραγματικό κράνος που φορούσε βρήκε ύστερα από πολλά χρόνια ένας ψαράς στην Κάλυμνο. «Θα αποτελεί κληρονομιά για τις κόρες μου», δήλωσε.

«Αυτοί οι τρεις ήρωες είναι οι άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου. Οι σκιές τους πλανώνται πάνω από το Αιγαίο, πλανώνται πάνω από τα Ίμια και όταν θα ηχήσουν πάλι οι σειρήνες της αμφισβήτησης στο Αιγαίο μας θα θυμίζουν πάντα ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό και δεν πρόκειται να μοιραστεί», υπογράμμισε τέλος ο κ. Βλαχάκος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ