Η selfie που άλλαξε τη ζωή μιας Ελληνοαυστραλέζας -Εχασε 60 κιλά [εικόνες] - iefimerida.gr

Η selfie που άλλαξε τη ζωή μιας Ελληνοαυστραλέζας -Εχασε 60 κιλά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πως μια selfie μπορεί να αλλάξει την ζωή κάποιου; Μια Ελληνοαυστραλέζα έχασε 60 κιλά μέσα σε μόλις 9 μήνες, έχοντας δει τον εαυτό της σε μια φωτογραφία με εσώρουχα και τρομάζοντας από αυτό που αντίκρισε.

Η 48χροινη Ελληνοαυστραλέζα έφτασε να ζυγίζει 137 κιλά

Η 48χρονη Κατερίνα Βασιλειάδη, από το Σίδνεϊ, κάποτε έφτασε να ζυγίζει 138 κιλά – και στα βαρύτερά της δεν μπορούσε ούτε να αντικρίσει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Η Βασιλειάδη, μια νοσοκόμα για ηλικιωμένους, ανέφερε πως έφτασε σε αυτά τα κιλά, διότι επί 10 χρόνια η διατροφή της βασιζόταν σε αναψυκτικά, πατατάκια, σοκολάτες, έτοιμο φαγητό και γενικά «όλα όσα υποτίθεται ότι δεν πρέπει να τρώμε».

«Κάθε φορά που είμαι πολύ λυπημένη ή πολύ χαρούμενη, στρέφομαι στο φαγητό για παρηγοριά» δήλωσε η 48χρονη στο Femail.

Η Βασιλειάδη πριν και μετά την απώλεια 47 κιλών

Προτού αποφασίσει να ξεκινήσει δίαιτα, κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι έτρωγε σε μια μέση μέρα που συνέβαλε στην αύξηση του σωματικού βάρους της. Όπως είπε, η λέξη πρωινό δεν υπήρχε στη ζωή της και γι’ αυτό ξεκινούσε την ημέρα της με έναν μεγάλο καπουτσίνο με 4 κουταλιές ζάχαρη. Αργότερα το πρωί, παράγγελνε έναν δεύτερο καφέ μαζί με ένα μπισκότο με σοκολάτα.

Το μεσημεριανό γεύμα, ανάλογα με το πόσο πεινούσε, συνήθως περιελάμβανε τηγανιτές πατάτες και ψάρια ή οτιδήποτε άλλο ήταν βολικό, συνοδευόμενα πάντα με αναψυκτικό.Το βραδινό της, το οποίο πάντα φρόντιζε να τρώει νωρίς, ήταν συνήθως delivery: πίτσα, μπέργκερ και πατάτες.

Συνολικά, αποκάλυψε πως μαζί με τον σύζυγό της ξόδευαν 250 δολάρια την εβδομάδα για έτοιμο φαγητό και πως μέσα σε μόλις 18 μήνες, το ζευγάρι είχε ξοδέψει από αυτόν τον τρόπο διατροφής συνολικά 18.000 δολάρια.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει να παίρνει κιλά, η Βασιλειάδη στράφηκε σε γιατρό για βοήθεια. Η σύσταση του γιατρού, μετά την διάγνωση ενός πρόωρου θανάτου, ήταν ένα γαστρικό δαχτυλίδι. Αλλά αυτή δεν ήταν μια επιλογή που ήθελε να σκεφτεί.

Η selfie που της άλλαξε την ζωή

«Δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά τα 22.000 δολάρια που στοίχιζε και φοβόμουν να πεθάνω στο χειρουργικό τραπέζι» είπε η 48χρονη.

Σε αυτό το σημείο, η Βασιλειάδη αδυνατούσε να αλλάξει το διατροφικό της πρόγραμμα και είχε αρχίσει να παραδίνεται.

Μέσα στις πρώτες 40 ημέρες, κατάφερε να χάσει 16 ολόκληρα κιλά

Τον Μάρτιο του 2017, η Βασιλειάδη έφτασε να ζυγίζει 138,5 κιλά. Παραδεχόμενη πως χρειαζόταν βοήθεια, στράφηκε στην καλύτερη φίλη της, που είχε καταφέρει να αδυνατίσει με ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Το πρόγραμμα προσφέρει στους πελάτες ειδικά διαμορφωμένα μενού βασισμένα στην ιδέα πως η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί και να διατηρηθεί μέσω της καλής υγείας των εντέρων. Δεν προσφέρει έτοιμα φαγητά, ούτε απαιτεί άσκηση. Η υποστήριξη και η καθοδήγηση διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην βοήθεια των μελών προκειμένου να παραμείνουν στον σωστό δρόμο.

Παρά την επιθυμία της να αλλάξει, η Ελληνοαυστραλέζα ήξερε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του πώς ήταν για να κάνει αυτό το βήμα.

«Είχα σταματήσει να κοιτάζομαι στον καθρέφτη γιατί δεν ήθελα να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα. Απλώς δεν μπορούσα γιατί ντρεπόμουν πολύ για το πώς είχα γίνει».

Η Βασιλειάδη σκέφτηκε να γδυθεί, να μείνει με τα εσώρουχα και να βγάλει μία selfie ως έναν τρόπου για να αντιμετωπίσει το γεγονός. «Όταν τράβηξα την φωτογραφία στις 12 Μαρτίου, με τα εσώρουχα, σοκαρίστηκα. Ήταν αποκαρδιωτικό το πώς έδειχνα. Είμαι 1,54 στο ύψος και έμοιαζε πως το ύψος μου και το στομάχι μου ήταν σχεδόν το ίδιο. Συναισθηματικά, πληγώθηκα πάρα πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να το κάνω αυτό».

Τώρα νιώθει άλλος άνθρωπος και μπορεί πλέον να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της σε καθημερινή βάση
«Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορεί να το κάνει ο καθένα» λέει η 48χρονη



Μέρος της υπόσχεσης του προγράμματος είναι η απώλεια 10-15 κιλών μέσα στις πρώτες 40 ημέρες κάτι που επιτυγχάνεται όταν κάποιος το ακολουθήσει σωστά. Η Βασιλειάδη κατάφερε να χάσει 16 ολόκληρα κιλά και είπε πως η επιτυχία αυτή την ώθησε για να συνεχίσει.

Επτά μήνες αργότερα, όχι μόνο συνέχισε και έχασε συνολικά 60 κιλά, αλλά ηαν σε θέση να σταματήσει να παίρνει παυσίπονα που συνήθιζα για να αντιμετωπίσει τον πόνο στις αρθρώσεις και άρχισε να βγάζει καθημερινά βόλτα τα κουτάβια της. Το πρόγραμμα διατροφής της περιελάμβανε (και συνεχίζει να το ακολουθεί) σε καθημερινή βάση βραστά αυγά, κοτόπουλο, ψάρι με φρέσκα λαχανικά και φρούτα.


Κι ενώ η Βασιλειάδη δεν αμφισβητεί το γεγονός πως το ταξίδι της ήταν δύσκολο, είπε ότι αγκαλιάζονταν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, άξιζε την προσπάθεια.

«Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά αν χρειάζεστε βοήθεια, ζητήστε την από κάποιον γύρω σας» κατέληξε.

Φωτογραφίες: Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ