Τα 5 πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζει ένας άνθρωπος με Αλτσχάιμερ -Το σημείωμα μιας γυναίκας στη μητέρα της - iefimerida.gr

Τα 5 πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζει ένας άνθρωπος με Αλτσχάιμερ -Το σημείωμα μιας γυναίκας στη μητέρα της

Φροντίζοντας έναν άνθρωπο με νόσο Αλτσχάιμερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Αλτσχάιμερ είναι μια σοβαρή εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου που εξελίσσεται προοδευτικά.

Αρχικά συμπτώματα είναι η ήπια έκπτωση της μνήμης και των άλλων νοητικών λειτουργιών που συχνά περνούν απαρατήρητα τόσο από τον ασθενή όσο και από τα μέλη της οικογένειάς του.

Είναι η πιο κοινή αιτία της άνοιας.

Οσο η νόσος εξελίσσεται, επηρεάζονται οι δραστηριότητες της καθημερινής ζωής και το άτομο φτάνει σταδιακά να εξαρτάται ολοκληρωτικά από τους άλλους.

Κάποιες φορές παρατηρούνται επίσης διαταραχές στη συμπεριφορά, απάθεια ή επιθετικότητα, διαταραχές ύπνου και όρεξης, υπερκινητικότητα.

Το ψυχολογικό και πρακτικό φορτίο των φροντιστών ανοϊκών ασθενών είναι βαρύ και πολύπλευρο. Οι φροντιστές αναλαμβάνουν διάφορους δύσκολους ρόλους απέναντι στον ασθενή και χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία.

Ενα σημείωμα μιας γυναίκας στη μητέρα της που πάσχει από άνοια έγινε viral στο διαδίκτυο, τονίζοντας με τον πιο γλυκό τρόπο όλα όσα χρειάζεται να της υπενθυμίζει καθημερινά.

Δείτε το σημείωμα μιας γυναίκας στη μητέρα της με Αλτσχάιμερ που έγινε viral στο διαδίκτυο στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλτσχάιμερ σημείωμα κόρη viral
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ