Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τα Δώρα: Γιατί εξελίσσεται σε δημοσιονομικό θρίλερ - iefimerida.gr

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τα Δώρα: Γιατί εξελίσσεται σε δημοσιονομικό θρίλερ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Κι ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του EWG, στην Αθήνα θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα εν αναμονή της πρώτης μεγάλης υπόθεσης που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ: Της αντισυνταγματικότητας της κατάργησης των Δώρων στο Δημόσιο.

Η απόφαση του Στ’ τμήματος προκάλεσε σοκ στο οικονομικό επιτελείο, αφού ήρθε κι έδεσε με πρωτόδικες αποφάσεις, πολλές εκ των οποίων έγιναν εκτελεστές, με αποτέλεσμα η αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια, να αποκτά διαστάσεις δημοσιονομικού θρίλερ.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, στην περίπτωση που η Ολομέλεια συνταχθεί με το Στ’ τμήμα, θα απαιτηθούν περίπου 3,6 δις ευρώ για αναδρομικά διετίας, ενώ υπάρχει διχογνωμία για το κατά πόσο η παραγραφή για τους συνταξιούχους του Δημοσίου είναι 2ετής ή 5ετής. Το θέμα των δικαστικών αποφάσεων απασχολεί ιδιαιτέρως τους δανειστές και παρά το ότι συζητήθηκε εκτενώς κατά την παρουσία των κλιμακίων στην Αθήνα, δεν πήραν σαφείς απαντήσεις. Το επόμενο μεγάλο «ραντεβού» στο ΣτΕ, η αποκαλούμενη «μητέρα των μαχών», είναι οι προσφυγές κατά του νόμου Κατρούγκαλου. Αν «πέσει» τότε η δημοσιονομική βόμβα που τρέμουν οι Ευρωπαίοι θα σκάσει κι όλα τα δεδομένα ανατρέπονται...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ αναδρομικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ