Αυστηρή προειδοποίηση του Λ. Οίκου σε επιχειρηματίες: Μην κάνετε εμπόριο με προϊόντα από τη Βενεζουέλα

Ο Τζον Μπόλτον έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα να μην κάνει εμπόριο με προϊόντα από τη Βενεζουέλα.

«Η συμβουλή μου σε τραπεζίτες, εμπόρους, διαμεσολαβητές και άλλες επιχειρήσεις είναι: Μην κάνετε εμπόριο για χρυσό, πετρέλαιο, ή άλλα προϊόντα της Βενεζουέλας, τα οποία έχουν κλαπεί από τον λαό της χώρας από την μαφία του Μαδούρο. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα», έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Επιπλέον, ο Μπόλτον ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στην ιδιωτική εταιρεία Albanisa της Νικαράγουας, που εισάγει και πουλά προϊόντα πετρελαίου της Βενεζουέλας, αναφέρει το Reuters σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Επειτα από τις κυρώσεις στην PDVSA, οι ΗΠΑ προχωρούν σε κυρώσεις ενάντια στην ALBANISA της Νικαράγουας, την κοινοπραξία της κυβέρνησης με την PDVSA και τα μαύρα ταμεία του διεφθαρμένου καθεστώτος του Ντανιέλ Ορτέγκα», έγραψε ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας αναφορά στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ