Νταβός: Ιστορικός τα έψαλε στους πλούσιους -«Πείτε για τους φόρους που δεν πληρώνετε, τα υπόλοιπα είναι μ@@@κιες!» - iefimerida.gr

Νταβός: Ιστορικός τα έψαλε στους πλούσιους -«Πείτε για τους φόρους που δεν πληρώνετε, τα υπόλοιπα είναι μ@@@κιες!»

Ο Ρούτγκερ Μπρέγκμαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας Ολλανδός ιστορικός προκάλεσε αίσθηση κατακεραυνώνοντας τους δισεκατομμυριούχους, στο Νταβός, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Το βίντεο με την τοποθέτηση του Ρούτγκερ Μπρέγκμαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει γίνει viral. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Utopia for Realists» κατηγόρησε όσους έδωσαν το παρών στο ραντεβού στο Νταβός ότι απέτυχαν να θέσουν επί τάπητος το βασικό ζήτημα για την καταπολέμηση της ανισότητας: την αποτυχία των πλουσίων να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί σε φόρους.

Ο Μπρέγκμαν ξεκίνησε σημειώνοντας πόσο παράδοξο είναι το γεγονός ότι 1.500 άνθρωποι ταξίδεψαν στο Νταβός προκειμένου να ακούσουν τον Ντέιβιντ Ατένμπορο να μιλά για την κλιματική αλλαγή και εξέφρασε τη σύγχυσή του γιατί κανείς δεν μιλά για την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων.

«Ακούω τους ανθρώπους να μιλούν για δικαιοσύνη, ισότητα, διαφάνεια. Αλλά σχεδόν κανείς δεν αναφέρει το πραγματικό ζήτημα της φοροδιαφυγής και του γεγονότος ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε», είπε ο Ολλανδός. «Είναι σαν να βρίσκονται σε συνέδριο πυροσβεστών και κανείς δεν επιτρέπεται να μιλήσει για το νερό!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η βιομηχανία πρέπει να σταματήσει να μιλά για τη φιλανθρωπία και να ξεκινήσει να συζητά για τους φόρους, υπογράμμισε, απορρίπτοντας επιχειρήματα που εξέφρασαν επιχειρηματίες στο Νταβός, υποστηρίζοντας ότι οικονομίες με υψηλότερη φορολογία δεν μπορούν να πετύχουν. «Αυτό είναι το θέμα. Φόροι, φόροι, φόροι. Ολα τα υπόλοιπα είναι μ@@@κίες κατά την άποψή μου», τόνισε ο Μπρέγκμαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ