Το αποστεωμένο σκυλί - «φάντασμα» του Λαυρίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Το αποστεωμένο σκυλί - «φάντασμα» του Λαυρίου [εικόνες]

Ο αποστεωμένος σκυλάκος / Φωτογραφία: iefimerida
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΝΗΣ

Μια πραγματική ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να διασωθεί ένα εξαθλιωμένο σκυλί που φαίνεται ότι εγκατέλειψε στο δάσος ένας ασυνείδητος κυνηγός, στήθηκε προ ημερών στην περιοχή Χάος, του Λαυρίου.

Το άτυχο σκυλί εντοπίστηκε από μια ομάδα εκδρομέων να τριγυρίζει στην περιοχή, φοβούμενο -αρχικά- να πλησιάσει τους ανθρώπους.

Η εικόνα του κυνηγετικού σκύλου προκαλούσε θλίψη, καθώς ήταν αποστεωμένος, αφυδατωμένος, ενώ δεν μπορούσε να βαδίσει λόγω ενός κατάγματος που είχε στο μπροστά, αριστερό του πόδι.

Το αποστεωμένο σκυλί - «φάντασμα» του Λαυρίου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Δελεάζοντάς τον με λίγη τροφή, ο πεινασμένος σκύλος πλησίασε, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα «όρμηξε» πάνω στο τραπέζι, για να φάει λίγα κουλούρια που είχαν αφήσει οι επισκέπτες, που του προσέφεραν νερό και χάδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο πλησίασαν δυο ακόμη γυναίκες, κάτοικοι του Λαυρίου, οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Το αποστεωμένο σκυλί - «φάντασμα» του Λαυρίου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Πρέπει να τον πάμε σε γιατρό. Θα πεθάνει» είπε η μια γυναίκα, βρίσκοντας σύμφωνους τους παρευρισκόμενους.

Το ερημικό σημείο όπου βρέθηκε ο σκύλος / Φωτογραφία: iefimerida

Δελεάζοντάς τον, εκ νέου, με όση τροφή είχε απομείνει ο σκύλος -που στο λουρί του δεν υπήρχε ταμπελάκι με τηλέφωνο ή όνομα- οδηγήθηκε προς το αυτοκίνητό τους.

Οταν άνοιξε το πορτμπαγκάζ, σα να κατάλαβε ότι η όλη προσπάθεια ήταν για καλό, ο σκύλος σήκωσε αμέσως τα δυο μπροστινά του πόδια του για να μπει, όπως και έγινε με λίγη... βοήθεια από τους φιλόζωους. Το σκυλί, τότε, σα να ξεφύσηξε από ανακούφιση και κούρνιασε στον χώρο αποσκευών, αναμένοντας τον επόμενο σταθμό.

O σκύλος κούρνιασε αμέσως στο πορτμπαγκάζ / Φωτογραφία: iefimerida

Οι δυο γυναίκες μετέφεραν τον σκύλο στο Καταφύγιο Αδέσποτων Λαυρίου.

«Τον έφεραν σε μένα για λίγες ώρες και το βράδυ τον πήρε η μια κοπέλα να τον πάει σε γιατρό. Εγώ τον τάισα και έφαγε αρκετά. Τα ούλα του δεν έδειχναν κάτι κακό. Μάλλον πέθαινε από την πείνα» ανέφερε στο iefimerida η υπεύθυνη του Καταφυγίου.

Η ίδια κυρία είδε προσεκτικά και το κάταγμα στο πόδι για το οποίο εκτίμησε ότι «πρέπει να είναι παλιό σπάσιμο, κολλημένο στραβά. Αυτά τα ζώα δυστυχώς δεν επιβιώνουν γιατί δεν είναι ικανά να διεκδικήσουν τροφή. Η κοπέλα είναι σοβαρή και θα τον φροντίσει» υποστήριξε στη συνέχεια.

Το αποστεωμένο σκυλί - «φάντασμα» του Λαυρίου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ