Βενιζέλος: «Η διαφορά μου με τον Σαμαρά είναι ότι ντρέπομαι να δημαγωγώ» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Η διαφορά μου με τον Σαμαρά είναι ότι ντρέπομαι να δημαγωγώ»

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα μπορεί να ανακτήσει τη δημοσιονομική της ανεξαρτησία έως το 2015 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ επισήμανε πως αυτό που τον χωρίζει από τον Αντώνη Σαμαρά και την Αριστερά είναι η εύκολη δημαγωγία.

Μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα newsit.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το χρέος το 2020 θα είναι κάτω από το 116% του ΑΕΠ. «Αν πάμε λίγο καλύτερα στην ανάπτυξη μπορεί και να είναι κάτω από το 100%. Μην συγχέετε την προσωρινή αύξηση με την μείωση του χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για ελλειπή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Βενιζέλος απάντησε οργισμένα: «Αν κάναμε διαπραγμάτευση; Ελάτε εσείς να την κάνετε. Που είναι ο κ. Σαμαράς και όσοι κρύβονταν πίσω από εμένα και τον Λουκά Παπαδήμο;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει αλλάξει και έχει γίνει περισσότερο τεχνοκράτης και λιγότερο κοινωνικός ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «δεν είμαι καθόλου τεχνοκράτης, απλά πέρασαν τα εύκολα. Ντρέπομαι να βγω και να πω εύκολες δημαγωγίες και να δώσω ψεύτικες υποσχέσεις. Αυτή είναι και η μεγάλη μου διαφωνία με τον κ. Σαμαρά και την Αριστερά. Δεν μπορούμε να δώσουμε την αίσθηση ότι κοροϊδεύουμε. Αν οι πολίτες επιθυμούν να ακούν εύκολα και ευχάριστα ας κάνουν μια άλλη επιλογή. Πονάω για όλα αυτά που γίνονται, όπως πονούν όσοι έχουν κοινωνικές ευαισθησίες. Αλλά έχω και επίγνωση της πραγματικότητας».

Ωστόσο δεν έλειψαν τα σχόλια και για τη στάση του Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον χαρακτηρίζει «εξαιρετικά απομακρυσμένο από την κατάσταση που παρέδωσε» προσθέτοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός «μπήκε χτες στο "παιχνίδι", έκανε μια δήλωση χωρίς κανένα στοιχείο αυτοκριτικής».

«Δεν έχω ακούσει μια κουβέντα αυτοκριτικής για την περίοδο 2004- 2009 ούτε από τον κ. Σαμαρά που ήταν υπουργός στην τελευταία περίοδο και ύστερα πρόεδρος του κόμματος, ούτε και από τον κ. Καραμανλή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν υπάρχει τζάμπα ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, σε σχέση με την προεκλογική ρητορική των κομμάτων εκείνων που δηλώνουν πως επιθυμούν παραμονή στην ευρωζώνη με παράλληλη καταγγελία των συμπεφωνημένων με τους πιστωτές.

Σε σχέση με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ανεπαρκή την ευρωπαϊκή οδηγία «Δουβλίνο 2» και προέβαλλε το δόγμα του κόμματός του το οποίο συνοψίζεται στη φράση «Ασφάλεια για τους Ελληνες -Αξιοπρέπεια για τους μετανάστες προκειμένου να επαναπροωθηθούν».

«Καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο δεν επιλύεται με κονδύλια ή την απλή αποστολή της FRONTEX. Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρή ευρωπαϊκή παρέμβαση στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας και όπου υπάρχουν κρίσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηλίτευσε τη στάση του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη αναφορικά με το κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών που σχεδιάζεται στην Αμυγδαλέζα, τονίζοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και σοβαρή και υπεύθυνη στάση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Όσον αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς και την είσοδο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «είναι άλλο πράγμα να έχουμε πρόβλημα λειτουργίας των κομμάτων και άλλο να έχουμε δημοκρατικό πρόβλημα στη χώρα. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα ποσοστό 1-2% που είναι νοσταλγοί της δικτατορίας αλλά υπάρχει σοβαρό θέμα εκφασισμού της κοινωνίας όταν νέοι άνθρωποι, άνεργοι και απελπισμένοι θέλουν να ψηφίσουν ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή που δεδηλωμένα αντιμάχεται το δημοκρατικό πολίτευμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ