«Ερείπιο» το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου -Αίθουσες χωρίς θέρμανση, «βάζουν» νερά [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ερείπιο» το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου -Αίθουσες χωρίς θέρμανση, «βάζουν» νερά [εικόνες]

Μια από τις... λίμνες που σχηματίζονται στο σχολείο / Φωτογραφία: ErmisNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το κτίριο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, με τους μαθητές να είναι αναγκασμένοι να κάνουν μαθήματα σε αίθουσες που μπάζουν νερά από την οροφή, δίχως θέρμανση και με διαλυμένα φωτιστικά.

Το ζήτημα έγινε ευρύτερα γνωστό στο νησί ύστερα από μια θεατρική παράσταση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισαν να πέφτουν βρόχινα νερά από την οροφή, ακριβώς δίπλα από τη σκηνή!

Φωτογραφία: ErmisNews

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του τοπικού ειδησεογραφικού ErmisNews, σε πολλά σημεία η ψευδοροφή έχει τρύπες, φωτιστικά έχουν διαλυθεί, ενώ σε συγκεκριμένες αίθουσες στο πάτωμα σχηματίζονται... λίμνες νερού.

Φωτογραφία: ErmisNews

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετές αίθουσες που μπάζουν νερά, λόγω μιας μεγάλης ρωγμής που προκάλεσε σεισμός στην οροφή του κτιρίου, όπως είχε επιβεβαιώσει κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Φωτογραφία: ErmisNews

Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι οι χώροι δεν έχουν βαφτεί εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και ότι υπάρχει αίθουσα του κτιρίου που χρήζει κατεδάφισης, λόγω εκτεταμένων ζημιών από τον ίδιο σεισμό.

Φωτογραφία: ErmisNews

Τα προβλήματα και οι ευθύνες

Σύμφωνα με το ErmisNews, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπύρος Φιορεντίνος ζήτησε, με επιστολή του, από τον Δήμο Ζακυνθίων να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, ώστε να γίνει ο χώρος ανθρώπινους για τους μαθητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες.

Συνοπτικά τα προβλήματα του σχολείου καταγράφονται ως εξής από το Διευθυντή:

1) Από την οροφή των αιθουσών του σχολείου και από την αίθουσα εκδηλώσεων εισέρχονται νερά. Η κατάσταση αυτή επιβαρύνθηκε από τον σεισμό, σύμφωνα με την έκθεση των μηχανικών του ΟΣΚ.

2) Εντοπίζονται κατεστραμμένα κομμάτια στην εσωτερική οροφή της αίθουσας εκδηλώσεων, τα οποία χρειάζονται αντικατάσταση.

3) Δεν λειτουργεί η αντλία θερμότητας στην αίθουσα εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση και ψύξη

4) Παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα στο πάτωμα δύο αιθουσών, όπου τα πλακάκια χρειάζονται αντικατάσταση

5) Οι αίθουσες του σχολείου χρειάζονται βάψιμο

6) Τα φωτιστικά του εξωτερικού χώρου χρειάζονται αλλαγή, καθώς είναι κατεστραμμένα και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών

7) Τα μάρμαρα στην κουπαστή της σκάλας και τα στηθέα χρειάζονται βίδωμα

8) Ύστερα από το σεισμό η αίθουσα του βιολιού χρήζει κατεδάφισης, σύμφωνα με το πόρισμα των μηχανικών του ΟΣΚ

9) Επισκευή και ξεβούλωμα υδρορροών.

10) Τοποθέτηση διαφανών τεντών στο εστιατόριο, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο, γιατί δεν είναι εφικτή η σίτιση σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών

11) Συντήρηση των κλιματιστικών των αιθουσών

12) Επισκευή τουαλετών στην αίθουσα εκδηλώσεων και της βρύσης των εξωτερικών χώρων.

Φωτογραφία: ErmisNews
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ