Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: διαψεύδεται η αποχώρηση του Κατάρ από το Ελληνικό, η φορολογική επανάσταση μόνη διέξοδος από την ύφεση, η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής ξεκίνησε, σίγουρη η επιμήκυνση στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, από τα έτοιμα τρώνε πλέον οι Ελληνες, οι αναδρομικές αυξήσεις αποδοχών που ζητούν οι βουλευτές, το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις διαφημιστικές εταιρίες και το τελευταίο αντίο στο Θανάση Βέγγο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διαψεύδουν την αποχώρηση των Καταριανών από το Ελληνικό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε όλους τους τόνους επιχείρησε χθες η κυβέρνηση να διαψεύσει τις πληροφορίες περί ναυαγίου της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό, εξαιτίας αδιαφανών διαδικασιών στην ανάθεση της επένδυσης από την πλευρά της κυβέρνησης και πιέσεων του Βερολίνου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη Βουλή το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις διαφημιστικές εταιρίες που έχουν καταληστεύει εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το υπερ-σκάνδαλο των μαύρων επιστροφών που εκβιαστικά απαιτούν από τους ιδιοκτήτες εφημερίδων, καναλιών και ραδιοφώνων οι νονοί των διαφημιστικών εταιριών, το καρτέλ των οποίων ελέγχει σε απόλυτο βαθμό το επικοινωνιακό κύκλωμα που εξυπηρετεί το πολιτικό σύστημα με αντιπαροχή την προστασία της κολοσσιαίας μπίζνας των 250 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, φέρνει στη Βουλή σε ερώτηση-βόμβα ο Γιώργος Καρατζαφέρης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Απάτη Γιώργου με τον νέο Καλατράβα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας (που παρουσιάστηκε ως άμισθος σύμβουλος λόγω της φιλίας του με τον πρωθυπουργό) είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που πήρε με απευθείας ανάθεση το έργο".

ΕΘΝΟΣ: "Και τα ρέστα ζητούν τώρα οι βουλευτές!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση, μεγάλος αριθμός τέως βουλευτών προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ζητούν και τα ρέστα, διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις αποδοχών, που φτάνουν τα 250.000 ευρώ για τον καθένα. Σε δεκάδες εκατομμύρια υπολογίζεται το αιτούμενο συνολικό ποσό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα παιδιά «indigo» κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Μήπως μας σώσουν αυτά;".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ήδη υπάρχει ανάμεσά μας μια «φωτισμένη» γενιά παιδιών που, με τα χαρίσματά τους, μπορεί να μας σώσουν. Τα παιδιά «indigo» όπως έχουν επονομασθεί βάσει της σχετικής έρευνας ενός ψυχολόγου ονόματι Lee Caroll, διαθέτουν μια «αύρα» που τα αναβιβάζει σε υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης από τους λοιπούς ανθρώπους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Που το πάνε οι Μητσοτάκηδες;".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σενάρια συνεργασίας μετά τη δήλωση Μητσοτάκη για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Διαφωνεί με τη φρασεολογία του πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Ντόρα ζήτησε εκλογές, επέκρινε την κυβέρνηση ως ανίκανη και ζήτησε συνεννόηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος συμφώνησε με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη. Πεταλωτής: «Δικαίωμα του Κ. Μητσοτάκη να κάνει παρεμβάσεις για τους δικούς του προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα 4 παραμύθια του κ. Παμπούκη".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα σε μια σειρά ανακριβειών και οξύτατων χαρακτηρισμών, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, επιχείρησε να διαψεύσει το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», ότι η εταιρεία του Κατάρ έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την επένδυση στο Ελληνικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Από κόσκινο τα βαρέα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτός της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών αναμένεται να βρεθούν τουλάχιστον 200.000 εργαζόμενοι από την 1η Ιουλίου του 2011 ή το αργότερο από την 1η Ιανουαρίου του 2012, βλέποντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να αυξάνονται αυτόματα στο 65ο έτος, μετά την ολοκλήρωση του έργου της νέας Επιτροπής Κρίσεων των ΒΑΕ, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη".

ΕΣΤΙΑ: "Φορολογική επανάστασις. Η μόνη διέξοδος από την σημερινή ύφεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να απεμπλακή η οικονομία από τον φαύλο κύκλο της υφέσεως υπάρχει μία και μόνη διέξοδος: Ριζική αλλαγή της φορολογικής πολιτικής. Οχι με αυξήσεις φόρων, αλλά με μειώσεις και δη σημαντικές. Η φορολογία είναι το κατ΄εξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αλλά οι κυβερνώντες δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται. Αντί θα θεσπίσουν φορολογικά κίνητρα, ώστε να δημιουργούνται εισοδήματα και κέρδη, με την υψηλή φορολογία επιτυγχάνουν τελικώς το αντίθετο".

Η ΑΥΓΗ: "Η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι σας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο σκοτάδι κρατάει η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού, παρά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή στις συζητήσεις με το Κατάρ, αλλά και τη δημιουργία γκρίζων ζωνών γύρω απ΄αυτές. Στο ημίφως παραμένει και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της ΔΕΗ, όπου η στάση της κυβέρνηση διακρίνεται από την ευκινησία της ανεμοδούρας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαρέα και ανθυγιεινά. Εκτός 170.000 εργαζόμενοι".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πρέπει η Επιτροπή Κρίσης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων -η οποία συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα- να υποβάλει κοινό πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα (μικρότερη) λίστα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, σε εφαρμογή του Μνημονίου και του ασφαλιστικού νόμου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι δηλώσεις έφραξαν το σύστημα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αδυναμία των ηλεκτρονικών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών να δεχθεί μεγάλο όγκο δηλώσεων εντός των αρχικών προθεσμιών υποχρέωσε την πολιτική ηγεσία να δώσει νέα παράταση, προκειμένου να αποφύγει μια ενδεχόμενη κατάρρευση".

Η ΝΙΚΗ: "Σίγουρη η επιμήκυνση στις 24 Ιουνίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κύκλος επαφών -εάν δεν προκύψει κάτι νεότερο- ενόψει της κρίσιμης Συνόδου του Ιουνίου, αναμένεται να ξεκινήσει από το Οσλο την επόμενη Παρασκευή, ενώ ακόμη ένας σταθμός εκτιμάται ότι θα είναι και το Παρίσι στις 25 του μήνα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ξεκίνησε η τέταρτη αξιολόγηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην Αθήνα βρίσκονται τα στελέχη της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ προκειμένου να ξεκινήσουν την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Στατιστικής Υπηρεσίας και θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αμυνας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενταση επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια - απεξάρτηση από ναρκωτικά".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο υπουργός Υγείας, χτες, σε συνέντευξή του, είπε ότι σχεδιάζει την ένταξη στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και των 83 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, των ΚΑΠΗ, αλλά και των κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, εντάσσοντας όλες αυτές τις δραστηριότητες στο μηχανισμό, που θα παρέχει ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, προνοιακού επιπέδου, αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αντίο, καλέ μου άνθρωπε!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "το γέλιο του Θανάση Βέγγου έσβησε χθες το πρωί. Η πορεία του από τη «Μαγική πόλη» του Κούνδουρου και τον «Θου-Βου» ως τον Κατσουρίδη, τον Αγγελόπουλο και τον Βούλγαρη. Σήμερα στις δύο μετά το μεσημέρι η κηδεία".

City Press: "Μετ' εμποδίων οι επενδύσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολιτική διαμάχη για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Ανύπαρκτος αποδεικνύεται ο κρατικός θησαυρός του real estate".

Metro: "Τρώμε πλέον από τα έτοιμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 200 δισ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις. Το 50% των εκροών πηγαίνει στην κάλυψη βασικών αναγκών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αναδρομικά ζητούν πρώην βουλευτές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Εντολή προς τους δήμους για αξιοποίηση περιουσίας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν οι δήμοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους περιορισμούς από την αδυναμία αύξησης των εσόδων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με σκληρή γραμμή η τρόικα. Διεξοδικός έλεγχος και εντολές για μέτρα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα στελέχη της τρόικας εξέτασαν «γραμμή προς γραμμή» χθες όλες τις προβλέψεις, καθώς ειδικά για τα έσοδα φοβούνται πως γίνονται υπερεκτιμήσεις. Ειδικότερη είναι η ανησυχία τους για τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, για το οποίο φέρονται να θεωρούν παράλληλα πως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω περικοπών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δέκα εκκρεμότητες για 57 δισ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δέκα «παράκριβες» εκκρεμότητες, αξίας 57 δισ. ευρώ, αφήνει πίσω της η συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή του μνημονίου στήριξης που συμπίπτει με την έλευση του κλιμακίου της τρόικας για την έγκριση της πέμπτης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αποφασισμένη η τρόικα να επιβάλει τα νέα μέτρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποφασισμένα να «επιβάλουν» τα μέτρα των 26 δισ. ευρώ που απαιτούνται από το 2011 έως το 2015, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, εμφανίστηκαν χθες την πρώτη ημέρα του ελέγχου τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ που έφτασαν στην Ελλάδα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ