Πλημμύρισε το σπίτι; Τι κάνεις και πώς σώζεις την κατάσταση - iefimerida.gr

Πλημμύρισε το σπίτι; Τι κάνεις και πώς σώζεις την κατάσταση

Insurancemarket.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εισροές υδάτων είναι στατιστικά οι συχνότερες ζημιές που καταγράφονται σε κατοικίες. Για να μη βρεθείς λοιπόν προ εκπλήξεων το insurancemarket.gr σου παρουσιάζει τον οδηγό επιβίωσης!

  • Ανά περιόδους να ελέγχεις την κατάσταση των υδραυλικών του σπιτιού σου. Για τους λάτρεις της τεχνολογίας και του τελευταίου trend που λέγεται «έξυπνα σπίτια» υπάρχουν πλέον και gadgets με αισθητήρες που σε ειδοποιούν στο smartphone σε περίπτωση που το σπίτι σου γεμίσει νερά λόγω διαρροής ή πλημμύρας.  Οι έξυπνες αυτές συσκευές είναι αρκετά οικονομικές και αρκετά εύκολο να τις εγκαταστήσεις χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού.
  • Μια στο τόσο πρέπει να ελέγχεις τα φρεάτια και τις υδρορροές του σπιτιού σου σε περιόδους βροχοπτώσεων. Μην ξεχνάς ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν περιπτώσεις που μέσα σε μία ώρα έχει πέσει τόση βροχή όση πέφτει κανονικά σε ένα μήνα.
  • Κάνε μία ασφάλεια σπιτιού για πλημμύρα, τσεκάροντας στους όρους ότι καλύπτει την πιθανότητα να πλημμυρίσεις από μία σπασμένη υδρορροή αλλά και από καιρικά φαινόμενα. Μόνο έτσι θα διασφαλίσεις ότι θα αποζημιωθείς για να καλύψεις τις φθορές με δεδομένο ότι τα περισσότερα ασφαλιστήρια αποζημιώνουν με βάση την κατασκευαστική και όχι την εμπορική αξία του ακινήτου.
  • Δες στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αν η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει ζημιές από σωληνώσεις ή και αντικατάσταση αυτών, και αν ναι, από ποια χρονολογία και μετά!
  • Επίσης, σκέψου σοβαρά, εάν κατοικείς σε περιοχή με υψηλό κίνδυνο πλημμύρας, να κάνεις και ασφάλεια περιεχομένου κατοικίας! Πολύτιμη κάλυψη καθώς το νερό είναι καταστροφικό για πολλά ακριβά πράγματα της κατοικίας σου όπως οι ηλεκτρονικές συσκευές!

Συμβουλές επιβίωσης:

  • Μην ξεχνάς ότι το νερό είναι καλός αγωγός του ρεύματος! Σε περίπτωση που έχει εισχωρήσει νερό (κυρίως σε υπόγεια) και η στάθμη του βρίσκεται σε σημείο που βρίσκονται καλώδια και πρίζες, υπάρχει άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και θα πρέπει να διακόψεις την παροχή ρεύματος. Μην κρατάς ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις.
  • Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο σε περίπτωση πλημμύρας να κοπεί η τροφοδοσία ρεύματος. Καλό θα είναι επομένως να έχεις τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, φαρμακείο, λάμπα με μπαταρίες και φορτισμένο κινητό.
  • Μη μένεις σε υπόγειους χώρους και μη βρίσκεσαι κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
  • Μην δυσκολεύεις το έργο των αρχών. Ακολούθησε τις οδηγίες που σου δίνουν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

To insurancemarket.gr εξασφάλισε για εσένα ένα από τα πληρέστερα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας με 29 καλύψεις (Σεισμός, Πλημμύρα, Φωτιά και 26 επιπλέον κίνδυνοι) στην καλύτερη τιμή με μόνο 0,85€ ανά τμ ετησίως!

Πχ για ένα σπίτι 100 τμ το ετήσιο κόστος είναι μόλις 85€!

Πρόλαβε τώρα γιατί η προσφορά αυτή λήγει στις 31/03/2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Insurancemarket ζημιιά κατοίκια ασφάλεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ