Τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση εξάρθρωσε η γερμανική αστυνομία με τη σύλληψη τριών Ιρακινών προσφύγων.
Μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικοί έκαναν έφοδο νωρίς το πρωί στο κρησφύγετο των επίδοξων τρομοκρατών στο κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν και συνέλαβαν δύο 23χρονους κι έναν 36χρονο, που ταυτοποιήθηκαν ως Σαχίν Φ., Χερς Φ. και Ραούφ Σ.. Οι δύο εξ’ αυτών κατηγορούνται ότι κατασκεύαζαν μια βόμβα χρησιμοποιώντας πυρίτιδα από πυροτεχνήματα και ο τρίτος για συνέργεια στα τρομοκρατικά τους σχέδια.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι ύποπτοι «κατέβασαν» οδηγίες για την κατασκευή βομβών από το Διαδίκτυο και προσπάθησαν να αγοράσουν έναν πυροκροτητή από τη Βρετανία. «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα οι ύποπτοι δεν είχαν ακόμη επιλέξει συγκεκριμένο στόχο για την επίθεσή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «οι ύποπτοι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ένα όχημα με κινητήρα στην επίθεση. Επομένως ο Σαχίν Φ. είχε ξεκινήσει τα μαθήματα οδήγησης στις αρχές του 2019 το αργότερο».