Δωρεάν αποθηκευτικός χώρος 5GB στα «σύννεφα» μέσω του Google Drive - iefimerida.gr

Δωρεάν αποθηκευτικός χώρος 5GB στα «σύννεφα» μέσω του Google Drive

Δωρεάν αποθηκευτικός χώρος 5GB στα «σύννεφα» μέσω του Google Drive
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω του Google Drive, τη νέα δωρεάν υπηρεσία της Google, οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν... «στα σύννεφα», δεδομένα μέχρι και 5 GB, τα οποία και θα μπορούν να μοιράζονται με άλλους χρήστες, στέλνοντας σε αυτούς, απλά, τους σχετικούς συνδέσμους.

Μάλιστα η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αυξήσουν τον αποθηκευτικό χώρο ως τα 16 ΤΒ ., πληρώνοντας όμως και το ανάλογο αντίτιμο.

Μέσω της υπηρησίας αυτής, οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν χώρο από το σκληρό τους δίσκο, αφού θα μπορούν αν αποθηκεύουν «στα σύννεφα» τις φωτογρφαφίες τους, τα κείμενα τους και όποιο άλλο ψηφιακό αρχείο θέλους, στους τεράστιους κεντρικούς υπολογιστές της Google.

To Google Drive είναι προσβάσιμο είτε απευθείας μέσω του διαδικτύου, είτε μετά από την εγκατάσταση σχετικού λογισμικού στον υπολογιστή του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Google Drive είτε μέσω Windows PC είτε Apple Macintosh, ή ακόμα μέσω ειδικής εφαρμογής (app) σε «έξυπνο» κινητό ή υπολογιστή- ταμπλέτα με λειτουργικό σύστημα Android.

Τις ερχόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ανάλογη εφαρμογή και για τις συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Apple (iPad, iPhone). Οι τυφλοί χρήστες θα έχουν επίσης πρόσβαση μέσω ειδικού λογισμικού.

Το εν λόγω λογισμικό θα είναι διαθέσιμο για το κοινό, όπως η ίδια η Google ανακοίνωσε, σε μερικές εβδομάδες σε όλες τις χώρες.

Η νέα υπηρεσία, στη διεύθυνση drive.google.com, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, έρχεται να ανταγωνιστεί ανάλογες υπηρεσίες, όπως η ανεξάρτητη και πιο δημοφιλής από όλες, το Dropbox (δημιουργήθηκε το 2007 από δύο φοιτητές του ΜΙΤ και έχει ήδη πάνω από 50 εκατ. χρήστες), το iCloud της Apple και το SkyDrive της Microsoft.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ