Αλλάζει το βιβλίο της Ιστορίας- Έσβησαν τη λέξη «συνωστισμός» - iefimerida.gr

Αλλάζει το βιβλίο της Ιστορίας- Έσβησαν τη λέξη «συνωστισμός»

νέο βιβλίο Ιστορίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζει και πάλι το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού από την επόμενη σχολική χρονιά πέντε χρόνια μετά την απόσυρση του επίμαχου βιβλίου της Μαρίας Ρεπούση το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το νέο βιβλίο έχει αφερεθεί η επίμαχη λέξη «συνωστισμός» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στη θέση του έχει επανέλθει ο όρος «διωγμός» ενώ στο βιβλίο έχει τονιστεί ιδιαίτερα η Επανάσταση του 1821, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, καθώς και η πορεία του Ελληνισμού μέσα στην Τουρκοκρατία.

Το βιβλίο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» και στο εξώφυλλό του έχει τονισθεί η σύνθεση τεσσάρων εικόνων της ιστορίας, έχει γραφτεί από τους καθηγητές Ιστορίας του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλο, Ιάκωβο Μηχαηλίδη και τους εκπαιδευτικούς Χαράλαμπο Μηνάογλου και Αθανάσιο Καλιανιώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ