Τροπολογία... δώρο για τους καναλάρχες από την κυβέρνηση -Τετράμηνη «ανάσα» για τη β’ δόση των αδειών - iefimerida.gr

Τροπολογία... δώρο για τους καναλάρχες από την κυβέρνηση -Τετράμηνη «ανάσα» για τη β’ δόση των αδειών

Λευτέρης Κρέτσος και Νίκος Παππάς -Φωωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε η κυβέρνηση για τους καναλάρχες.

Σύμφωνα με την ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών παίρνουν τετράμηνη παράταση, για να πληρώσουν την δεύτερη δόση για την αποπληρωμή του συνολικού τιμήματος που θα καταβάλλουν για τις άδειες εκπομπής. Ετσι, πλέον οι υπόχρεοι θα καταβάλουν το αναλογούν τίμημα ως τις 15 Μαΐου αντί για 15 Ιανουαρίου, όπως προέβλεπε ο νόμος.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος προέβλεπε την καταβολή της πρώτης δόσης εντός 15 ημερών από τη λήξη του διαγωνισμού και κάθε Ιανουάριο τις υπόλοιπες εννιά δόσεις.

Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ.

«Η τροπολογία έχει καταγραφεί με ώρα 17:50. Φέρνετε τροπολογίες στη λήξη της συνεδρίασης για να μην γίνει συζήτηση», είπε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ. «Φέρνετε αυτήν την τροπολογία την ώρα που ο Χουλιαράκης και το υπουργείο Οικονομικών σαρώνει τα αποθεματικά των ταμείων για να δώσετε παροχές».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος παραδέχθηκε μεν ότι «δίνουμε μια διευκόλυνση γιατί ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός» αλλά υποστήριξε ότι η ρύθμιση είναι ανώδυνη. «Κρίνεται εύλογο και σκόπιμο να δίνεται η δυνατότητα για την καταβολή μέχρι 15η Μαΐου εκάστου έτους. Δεν αναβάλλεται καμία δόση. Εσείς της αντιπολίτευσης αφήσατε καθαρό αποτύπωμα γιατί δεν κάνατε ποτέ διαγωνισμό και όταν εμείς το επιχειρήσαμε, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι προστάτες των καναλαρχών. Εμείς εισπράξαμε 25 εκατ. ευρώ από τέλη συχνοτήτων και 175 εκατ. ευρώ από φόρο διαφήμισης» είπε ο κ. Κρέτσος. Και πρόσθεσε: «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνουν για πρώτη φορά για τις συχνότητες. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει νομιμότητα. Τώρα η αντιπολίτευση βγαίνει ευαίσθητη γιατί δεν πληρώνουν οι καναλάρχες;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ