Σαρκοζί: Το 18% δεν ανήκει στη Λε Πεν - Ζητώ και τη δική τους ψήφο - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Το 18% δεν ανήκει στη Λε Πεν - Ζητώ και τη δική τους ψήφο

Σαρκοζί: Το 18% δεν ανήκει στη Λε Πεν - Ζητώ και τη δική τους ψήφο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικολά Σαρκοζί διαψεύδει τις φήμες περί ενδεχόμενης συμφωνίας του κόμματός του με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν και απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμετοχής των μελών στην κυβέρνηση, στην περίπτωση πάντα που αναδειχθεί νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio France, ωστόσο, αρνείται να δαιμονοποιήσει τους ψηφοφόρους που στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών επέλεξαν την Μαρίν Λε Πεν, σημειώνοντας ότι «πρέπει να τους ακούσουμε και να μην θεωρήσουμε ότι πρέπει να κλείσουμε τη μύτη μας».

Ούτως ή άλλως, όπως διευκρίνισε «το 18% που ψήφισε την Μαρίν Λε Πεν δεν της ανήκει, αλλά αποτελεί υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε αυτούς».

Από την πλευρά του ο σοσιαλιστής υποψήφιος και φαβορί των προεδρικών εκλογών, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στο τηελοπτικό δίκτυο France 2 δήλωσε δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να προσελκύσει μέχρι και ηγετικά στελέχη της άκρας δεξιάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα έκανε σε περίπτωση αναμέτρησης Εθνικού Μετώπου - UMP στις βουλευτικές εκλογές, ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ότι δεν έχει ποτέ διστάσει και ότι εξάλλλου «βρέθηκε στη θέση αυτή το 2002», όταν η αριστερά εκλήθη να ψηφίσει υπέρ του Ζακ Σιράκ για να κλείσει τον δρόμο στον Ζαν-Μαρίν Λε Πεν κατά τις προεδρικές εκλογές.

Πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος τότε, «κάλεσα σε ψήφο υπέρ του Σιράκ. Δεν είπα 'κατά της άκρας δεξιάς', είπα 'υπέρ του Ζακ Σιράκ' », υπενθύμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ