Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη: Το «βλήμα» ήταν τελικά διαφορικό αυτοκινήτου [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη: Το «βλήμα» ήταν τελικά διαφορικό αυτοκινήτου [εικόνες & βίντεο]

Τελικά το «ύποπτο» αντικείμενο ήταν διαφορικό αυτοκινήτου/ Φωτογραφία: SOOC- Konstantinos Tsakalidis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λανθασμένος αποδείχθηκε τελικά ο «συναγερμός» που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για περίπου 4 ώρες, την Τρίτη.

Το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο διατηρητέο κτίριο «Ολυμπος- Νάουσα», στην παλιά παραλία, αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν διαφορικό αυτοκινήτου. Ομως, επειδή υπήρχε η υποψία πως μπορεί να επρόκειτο και για πολεμικό βλήμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- καθώς το αντικείμενο ήταν θαμμένο- κινητοποιήθηκε η αστυνομία, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμός, αλλά και κλιμάκιο του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, του στρατού.

Τελικά, η μονάδα ΤΕΝΞ που έσπευσε εκεί, ξέθαψε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για διαφορικό αυτοκινήτου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, Μιχάλης Ψαρομιχαλάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα voria, δήλωσε πως αρχικά η αστυνομία θεώρησε πως μάλλον επρόκειτο για βλήμα και ορθώς ενημέρωσε τον στρατό που πήγε στο σημείο για να εξετάσει την περίπτωση.

Σε αυτό το σημείο βρέθηκε το αντικείμενο που θεωρήθηκε «ύποπο»
Η αστυνομία είχε αποκλείσει το σημείο
Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι πως επρόκειτο για βλήμα του Β' Παγκοσμίου
Αναστάτωση προκλήθηκε στην παραλία Θεσσαλονίκης από τον «συναγερμό»

Φωτογραφίες: SOOC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ