Τρίμηνη καθυστέρηση του Brexit ζητά ο Τζέρεμι Κόρμπιν - iefimerida.gr

Τρίμηνη καθυστέρηση του Brexit ζητά ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καθυστερήσει το Brexit, καθώς τελειώνει ο χώρος για την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε από τους βουλευτές του να στηρίξουν την πρόταση για τρίμηνη αναβολή στο «διαζύγιο» με την ΕΕ, αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εγκριθεί η συμφωνία εξόδου από το κοινοβούλιο πριν από τις 26 Φεβρουαρίου. «Ο,τι και αν συμβεί στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν, πλέον έχει καταστεί αναπόφευκτο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρατείνει το Άρθρο 50, σε οποιοδήποτε σενάριο», είπε ο Κόρμπιν, αναφέρει το Reuters σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Απόψε οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν σειρά προτάσεων για αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης στην οποία κατέληξε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες. Τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ ζητά να μεταφερθεί ο έλεγχος του Brexit από την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο. Με τον τρόπο αυτό η Βουλή των Κοινοτήτων θα μπορούσε να ψηφίσει ζητώντας παράταση για να μην προχωρήσει η έξοδος χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου. Ετσι, προτείνεται 9μηνη αναβολή της εξόδου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όμως παραμένει πάντα ανοιχτό προς συζήτηση το ακριβές μήκος της χρονικής καθυστέρησης.

«Το Εργατικό Κόμμα θα στηρίξει απόψε αυτήν την τροπολογία επειδή η αποχώρηση χωρίς συμφωνία θα ήταν καταστροφική για τη βιομηχανία και την οικονομία. Στηρίζοντας την τροπολογία, στηρίζουμε ένα μικρό παράθυρο τριών μηνών ώστε να υπάρξει χρόνος για επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε ο Κόρμπιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέρεμι Κόρμπιν Brexit Εργατικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ