Ξεκινά το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι -«Ο χορός ενώνει» το σύνθημά του - iefimerida.gr

Ξεκινά το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι -«Ο χορός ενώνει» το σύνθημά του

Ξεκινά το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι (Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο εβδομάδες ξεκινάει και επίσημα η περίοδος της μεγαλύτερης γιορτής του Ρεθύμνου, το πιο μαζικό γλέντι της Κρήτης αυτό του καρναβαλιού.

Το κέφι, οι προετοιμασίες των καρναβαλικών και όχι μόνο ομάδων, ο προγραμματισμός του δήμου και η καταγραφή όλων των χώρων, όπου και φέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι θα αφήσει το αποτύπωμά του, βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη με τους καρναβαλιστές αλλά και τους εθελοντές να αυτοοργανώνονται και να ρυθμίζουν εκκρεμότητες και διαδικασίες, ώστε και το 2019 όλα να κυλήσουν εύρυθμα.

Η τελετή έναρξης είναι στις 15 Φεβρουαρίου και τότε αναμένεται οι στολές και τα άρματα της παρέλασης να είναι έτοιμα με την αναμονή της 10ης Μαρτίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική φιέστα και παρέλαση.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, διεθνώς αναγνωρισμένο πλέον, συντελεί στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ρεθύμνιων με επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που επιλέγουν να βρεθούν στο Ρέθυμνο με την κρητική ζεστασιά και τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή αύρα.

Σήμερα συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή, με τα μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης (ΚΕΔΗΡ), τις ομάδες του καρναβαλιού αλλά και τη συμμετοχή του εδώ και χρόνια δημιουργού της καλλιτεχνικής αφίσας Στέλιου Καλογεράκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠ, η Πέπη Μπιρλιράκη, πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ και της Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 ανέφερε ότι η φετινή αφίσα θα αφορά στην αξία και το παγκόσμιο μήνυμα του χορού ως έκφραση καλλιτεχνική και όχι μόνο. «Ο χορός θα είναι και η θεματική του καρναβαλιού στο οποίο 40 ομάδες θα παρελάσουν την τελευταία Κυριακή αλλά και στη μεγάλη νυκτερινή παρέλαση του Σαββάτου, στέλνοντας το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι ο χορός ενώνει ανθρώπους τόπους και πολιτισμούς, χωρίς να υπάρχουν σύνορα», είπε η κα Μπιρλιράκη, γνωστοποιώντας παράλληλα πως στη νυχτερινή παρέλαση αλλά και στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019, θα υπάρχουν καρναβαλικές ομάδες φιλοξενούμενες από Ελλάδα και εξωτερικό ενώ οι συμμετέχοντες καρναβαλιστές θα είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες πάνω από 17.000.

«Όλοι μαζί θα παρελάσουμε με κέφι χαρά και ασφάλεια δείχνοντας σε όλους την μεγάλη οικογενειακή αγκαλιά που διαθέτουμε εδώ στο Ρέθυμνο. Μία αγκαλιά για όλη την Ελλάδα, για ολόκληρο τον κόσμο. Αγκαλιά που έχει αναγνωρισθεί και για αυτό υπάρχουν ήδη πολλές κρατήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο από αρκετές χώρες της Ευρώπης, από Καναδά και Αμερική. Φέτος μάλιστα διακρίνουμε ότι υπάρχουν αρκετές νέες κρατήσεις και αυτό μας οδηγεί στο να πούμε πως ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς», ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Στο μεταξύ οι προετοιμασίες για το 14ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου συνεχίζονται δεδομένης και της πολυάριθμης συμμετοχής ομάδων που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις είκοσι αποτελούμενες ως επί το πλείστον από μαθητές δημοτικών και γυμνασίων από όλα τα χωριά του Μυλοποτάμου. Το Κυνήγι του Θησαυρού πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρει στους συμμετέχοντες, θεωρείται και ως μία πηγή γνώσης καθώς διεξάγεται στον ιστορικό διατηρητέο και με τεράστια αρχιτεκτονική και αρχαιολογική σημασία παλαιό Οικισμό του Γαράζου. Η λαογραφία, τα μνημεία, οι παλιές γειτονιές, οι ιστορίες του χθες αλλά και το σήμερα θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρέθυμνο καρναβάλι έναρξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ