Διεθνής Διαφάνεια: Η Ελλάδα, δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Διεθνής Διαφάνεια: Η Ελλάδα, δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη

Ο Αρειος Πάγος- φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην δεύτερη θέση από το τέλος, μόλις μετά την Βουλγαρία, βρέθηκε η Ελλάδα στον Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά, που παρουσιάζει κάθε χρόνο η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.

Σύμφωνα με την κατάταξη του 2018 την χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε η Βουλγαρία, με βαθμολογία 42 μονάδες. Ακολουθεί η Ελλάδα που συγκεντρώνει 45 μονάδες και έχασε έδαφος τον τελευταίο χρόνο. Στην τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη βρίσκεται η Ουγγαρία.

Πρώτη στον κόσμο, ως η λιγότερη διεφθαρμένη χώρα και με σκορ 88 μονάδων, έρχεται η Δανία. Ακολουθού η Φινλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία. Παγκοσμίως και σε σύνολο 180 χωρών, η Ελλάδα έρχεται 67η και βρίσκεται σε χειρότερη θέση από χώρες όπως η Μαλαισία, η Κούβα, η Ρουάντα, η Μποτσουάνα και η Ουρουγουάη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διεθνής Διαφάνεια διαφθορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ