Επανεκδίδεται στη Γερμανία το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» - iefimerida.gr

Επανεκδίδεται στη Γερμανία το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου»

Επανεκδίδεται «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υστερα από πολλά χρόνια που η έκδοση είχε απαγορευθεί, τυπώνεται ξανά στη Γερμανία το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» που συνδυάζει τα αυτοβιογραφικά στοιχεία με τα θεμέλια της ναζιστικής ιδεολογίας με διττό στόχο αφενός την απομυθοποίησή του και αφετέρου τη μείωση της... ελκυστικότητας κάθε μελλοντικής έκδοσής του.

Το «γεγονός» ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, μιας και το εν λόγω περιφερειακό κρατίδιο κατέχει τα δικαιώματα του βιβλίου «Ο Αγών μου», έως και το 2015.

Από το 2016 και μετά, όταν και θα κλείσουν 70 χρόνια από το θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ, τα δικαιώματα της έκδοσης του εν λόγω βιβλίου θα περάσουν στο δημόσιο τομέα και θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή του βιβλίου χωρίς τη συγκατάθεση του κρατιδίου της Βαυαρίας, εκτός από τις περιπτώσεις της «υποκίνησης φυλετικού μίσους».

Μέχρι στιγμής η Βαυαρία είχε μπλοκάρει την αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του εν λόγω βιβλίου για να αποφευχθεί ενδεχόμενη εκμετάλλευση του κειμένου από νεοναζιστικές ομάδες.

Η έκδοση του βιβλίου θα είναι σχολιασμένη, ενώ η κίνηση αποσκοπεί, όπως ο Μάρκους Σέντερ, δήλωσε, να καταδειχθεί σε ποια σημείο το βιβλίο αυτό που γράφτηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή το 1924, μετά από μια απόπειρα πραξικοπήματος, είναι παράλογο.

Πριν μερικά χρόνια, ο βρετανός Πίτερ Μακ Γκι, είχε θελήσει να αναδημοσιεύσει τμήματα του αμφιλεγόμενου βιβλίου, αλλά η γερμανική Δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει τη δημοσίευση αυτή, λέγοντας ότι το σχέδιο αυτό θα εξυπηρετούσε τα γραπτά του ίδιου του δικτάτορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ