fbpx Κέικ πορτοκάλι πολύ μαλακό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κέικ πορτοκάλι πολύ μαλακό

Κέικ πορτοκάλι πολύ μαλακό
29|01|2019 | 12:56

Τα πορτοκάλια είναι εποχής, γλυκά, και ενδείκνυνται για μια soft πορτοκαλόπιτα. Χρησιμοποιήστε υποκατάστατα ζάχαρης, ταιριάζουν μια χαρά. Επιλέξτε βιολογικά και όχι κερωμένα πορτοκάλια εισαγωγής.

Υλικά

  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 155 γραμμάρια βούτυρο λυωμένο
  • 3 αυγά
  • 160 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 πακετάκι μπέικιν
  • 2 πορτοκάλια
  • Μια πρέζα αλάτι και λίγο επιπλέον βούτυρο για βουτύρωμα
  • Για το σιρόπι
  • Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη

Κέικ πορτοκάλι πολύ μαλακό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  • Χτυπήστε τα 3 αυγά  και προσθέστε τα στο μείγμα βουτύρου
  • Εκεί προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και την πρέζα αλάτι
  • Αναμείξτε ώσπου να γίνει μια όμορφη κάπως υγρή ζύμη
  • Προσθέστε ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Αναμείξτε ξανά να μοιραστούν τα αρώματα
  • Βουτυρώστε μια φόρμα κέικ, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά
  • Ετοιμάστε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι αναμείξτε τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη, να βράσει σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά
  • Μόλις ψηθεί το κέικ ρίξτε αυτό το σιρόπι παντού στην επιφάνεια
  • Αφήστε το κέικ να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει πριν το κόψετε

Κέικ πορτοκάλι πολύ μαλακό | iefimerida.gr 1

Κέικ πορτοκάλι πολύ μαλακό | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ