Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο -«Αλμυρό» το επιτόκιο - iefimerida.gr

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο -«Αλμυρό» το επιτόκιο

Το ελληνικό Χρηματιστήριο- φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλό είναι το επιτόκιο που ζητούν οι δανειστές για το 5ετές ελληνικό ομόλογο, με το οποίο βγαίνει ξανά στις αγορές η Ελλάδα.

Το βιβλίο προσφοφών άνοιξε και παρά τις ελπίδες του οικονομικού επιτελείου οτι το επιτόκιο θα κινηθεί στο 3,5% , οι πρώτες ενδείξεις, όπως μεταδίδει και το Reuters, δείχνουν ότι το κουπόνι θα κυμανθεί στο 3,75% - 3,875%.

Το επιτόκιο θεωρείται υψηλό καθώς ακόμα και για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι αποδόσεις κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.
Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, ανάδοχοι της έκδοσης είναι τέσσερις αμερικάνικες τράπεζες και δύο ευρωπαϊκές, οι : BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, HSBC και Societe Generale. Τα πενταετή ομόλογα θα είναι δικαιοδοσίας αγγλικού δικαίου.

Η έξοδος στις αγοράς γίνεται σχεδόν έναν χρόνο μετά την έκδοση του 7ετούς. Η προηγούμενη έκδοση 5ετούς έγινε το 2014 με επιτόκιο 4,95% και ακολούθησε μία ακόμα τον Ιούλιο του 2017 με επιτόκιο 4,62%. Η σύγκριση θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση να αναδειχθεί ως σημείο προόδου, αλλά το επιτόκιο είναι υψηλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ