Basketball Champions League: «Κλειδώνει» την πρωτιά στη Λιθουανία η ΑΕΚ - iefimerida.gr

Basketball Champions League: «Κλειδώνει» την πρωτιά στη Λιθουανία η ΑΕΚ

Ο Ματσιούλις στο ματς με την Μπάμπεργκ / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προτελευταία... στροφή πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League, η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση.

Πλέον, αρχής γενομένης απόψε (19:00, Novasports 1) απέναντι στη Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία, στόχο έχει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου.

Συγκεκριμένα, χωρίς τον αρχηγό της, Ντούσαν Σάκοτα, ταξίδεψε η ΑΕΚ στην πόλη Πανεβέζις της Λιθουανίας για το ματς με τη Λιετκαμπέλις, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Φρανκφούρτη και το Βίλνιους.

Ο Σάκοτα έχει υποστεί τραυματική κάκωση στην αριστερή πτέρνα και έμεινε στην Αθήνα, καθώς υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή. Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει την παρουσία στις «16» καλύτερες ομάδες του Champions League, μοιράζεται την πρώτη θέση του 3ου ομίλου με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, με τους Ισραηλινούς να υποδέχονται την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση.

Η αντίπαλος της Ένωσης μετρά 16 βαθμούς (4 νίκες - 8 ήττες) και βρίσκεται εκτός της προνομιούχου τετράδας που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

  1. ΑΕΚ                 22 *
  2. Χάποελ Ιερουσαλήμ   22 *
  3. Μπάμπεργκ           20 *
  4. Αντβέρπ             18
  5. Λιετκαμπέλις        16
  6. Ντιζόν              16
  7. Νίμπουρκ            15
  8. Φουενλαμπράδα       15

* Έχουν ήδη προκριθεί

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ