Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Συνεχίζουμε την παρουσία μας στη «γαλάζια πατρίδα» - iefimerida.gr

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Συνεχίζουμε την παρουσία μας στη «γαλάζια πατρίδα»

 Ο Χουλουσί Ακάρ/ Φωτογραφία: AP- Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα, ενώ έκανε λόγο και για «γαλάζια πατρίδα».

«Συνεχίζουμε την παρουσία μας στη "γαλάζια πατρίδα", όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, υπογράμμισε ότι «όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνειά μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας»,πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ