Τραγικοί: Ξέκαναν δεκάδες ζώα με φόλες στον Αλμυρό - iefimerida.gr

Τραγικοί: Ξέκαναν δεκάδες ζώα με φόλες στον Αλμυρό

Εικόνα αρχείου / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο θανάτωσης ζώων, με φόλες, στην περιοχή του Αλμυρού, στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν νεκρά, από φόλες, πάνω από 17 αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα.

Η τελευταία περίπτωση ήταν η θανάτωση ενός λαμπραντόρ, το οποίο ανήκε στην Αθηνά Υφαντή, πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία».

Την ίδια ημέρα, οι ίδιοι -πιθανότατα- δράστες έδωσαν «παγιδευμένη» τροφή και σε ένα ακόμη σκυλί, το οποίο όμως μεταφέρθηκε έγκαιρα σε κτηνίατρο και κατάφερε να σωθεί.

Ενδεικτική της ανησυχίας και της δυσαρέσκειας που επικρατεί στην περιοχή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αλμυρού, με την οποία καλεί όσους έχουν πληροφορίες για τους δράστες να προχωρήσουν σε καταγγελίες.

«Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκαν φαινόμενα θανάτωσης σκύλων, αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, από ασυνείδητους που πετούν φόλες, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας και παρακαλούμε αν υποπέσουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά να τα αναφέρουν στην Αστυνομία, τον Δήμο Aλμυρού ή τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος τοπικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Καλατζής και προσέθεσε: «Καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοια φαινόμενα η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, θα συνεργάζεται με τους φορείς και τους πολίτες για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων, με τρόπους που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και επιβάλλει η ανθρωπιά μας. Ηδη εκ μέρους της δημοτικής αρχής έχει υποβληθεί αναφορά προς την αστυνομική αρχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ