Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ - iefimerida.gr

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

ΚΘΒΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 36 μέρες κινητοποιήσεων των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ξεκινούν και πάλι οι παραστάσεις.

Με απόφαση της τελευταίας τους γενικής συνέλευσης οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ - μέλη του ΣΕΗ - αποφάσισαν με οριακή πλειοψηφία (52-51) να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους (στάσεις εργασίας στις ώρες των προγραμματισμένων παραστάσεων) και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους όρους που θέτουν, αλλά με ανοιχτό το θέατρο.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών του άρχισαν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης από την παραμονή των περασμένων Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου). Έκτοτε οι ηθοποιοί συνέχιζαν με αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας (στις ώρες των προγραμματισμένων παραστάσεων) που ανανεωνόταν ανά εβδομάδα κρατώντας ουσιαστικά κλειστές και τις επτά σκηνές του θεάτρου τις μέρες των εορτών.

Μετά τη χθεσινή απόφαση για συνέχιση των διεκδικήσεών τους, αλλά με τα θέατρα ανοιχτά, οι ηθοποιοί θα επαναλάβουν τη συνέλευσή τους το ερχόμενο Σάββατο για επανεκτίμηση της κατάστασης.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα βρεθούν οι νομικές λύσεις για την υπογραφή άμεσα της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας των ηθοποιών» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης.

Οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ αρχίζουν και πάλι από Τετάρτη με τα εξής έργα:

  • Στο θέατρο Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών το έργο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γ.Σταύρου,
  • Στη μικρή σκηνή της Μονής Λαζαριστών το έργο «Υπερ Ελλάδος - Υπόθεση Πόλκ στο προσκήνιο» της Σοφίας Νικολαίδου.
  • Στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σέξπηρ και στο σκηνή του Υπερώου το έργο «Τόσο κοντά» του Πάτρικ Μάρμπερ.
  • Στο Βασιλικό θέατρο συνεχίζονται τα πρωινά του Σαββάτου οι παραστάσεις «Κοίτα» του βρεφικού θεάτρου, και της Κυριακής του έργου της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ