Η αύξηση του κατώτατου μισθού αυξάνει και τις εργοδοτικές εισφορές - iefimerida.gr

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αυξάνει και τις εργοδοτικές εισφορές

αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10,9% ανακοίνωσε χθες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, «όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586 ευρώ, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ».

Ωφελημένοι από την αύξηση αυτή, είναι περίπου 800.000 μισθωτοί που εργάζονται με πλήρη ή μερική απασχόληση ή λαμβάνουν επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Σε ό,τι αφορά στις συνέπειες στο μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος, ο μεικτός κατώτατος μισθός θα ανέλθει στα 632 ευρώ τον μήνα έναντι των 586 ευρώ που ανέρχεται έως τώρα.

Αφαιρώντας τις εργατικές εισφορές ύψους 16%, οι καθαρές αμοιβές τις οποίες θα λάβει «καθαρά» ο εργαζόμενος, θα ανέρχονται στο ποσό των 531 ευρώ τον μήνα, έναντι 492 ευρώ που λαμβάνει σήμερα.

Δηλαδή, ο καθαρός μισθός θα αυξηθεί κατά 39 ευρώ τον μήνα. Οι δε εργατικές εισφορές, τις οποίες θα πληρώσει επιπλέον ο εργαζόμενος, θα ανέλθουν σε 8 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα, όμως, θα αυξηθούν και οι εργοδοτικές εισφορές κατά 12 ευρώ τον μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ