Διαψεύδει τα «πλαστά πτυχία» ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας -«Παραιτήθηκα λόγω συνταξιοδότησης» λέει - iefimerida.gr

Διαψεύδει τα «πλαστά πτυχία» ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας -«Παραιτήθηκα λόγω συνταξιοδότησης» λέει

Το νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατηγορηματική διάψευση της σε βάρος του καταγγελίας περί τεσσάρων πλαστών πτυχίων προέβη νωρίτερα ο Δημήτρης Μπούτος, πρώην διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας που φέρεται ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Κληθείς να δώσει εξηγήσεις για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μπούτος, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤΕΝΝΑ, σημείωσε: «Δεν διώκομαι για πλαστά πτυχία, ούτε έχω πλαστά πτυχία. Τα πτυχία μου από το 1994 βρίσκονται στον φάκελό μου και είναι αυτά με τα οποία διορίστηκα ως διοικητής».

Ο κ. Μπούτος υποστηρίζει ότι είχε γίνει έλεγχος των πτυχίων του το 2011 και πως όσα αναφέρονται ως πλαστά είναι πτυχία «που δεν απέκτησα ποτέ» και που δεν τα εμφάνισε στον φάκελό του.

Σε ό,τι αφορά την παραίτησή του ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νικαίας ισχυρίζεται ότι δεν είχε να κάνει με το πόρισμα - «φωτιά» του ΣΕΕΔΔ, αλλά έγινε για λόγους έγκαιρης συνταξιοδότησης, προκειμένου να αποφύγει τροποποιήσεις του νόμου Κατρούγκαλου.

«Για το ΣΕΕΔΔ το ήξερα από τον Σεπτέμβριο. Αν είχα κάτι να κρύψω θα έφευγα τότε, όχι τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρά ταύτα, οι καταγγέλλοντες επιμένουν ότι ο κ. Μπούτος φέρεται ότι αποχώρησε από τη θέση του όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει -εκ νέου (;)- τους τίτλους σπουδών του.

Υπενθυμίζεται ότι στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ γίνεται αναφορά και για «φουσκωμένες», απευθείας αναθέσεις από τον κ. Μπούτο προς συγκεκριμένες εταιρείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ