Ενταξη Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: Δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις - iefimerida.gr

Ενταξη Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: Δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Ζόραν Ζάεφ/ Φωτογραφία: AP- Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έγινε, χωρίς να προκύψουν ενστάσεις από τις χώρες- μέλη της Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων, κάτι που επέτρεψε νωρίτερα τη Δευτέρα στον γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, να το στείλει στους μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών- μελών, στις Βρυξέλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις. Οπως εξηγούσαν διπλωματικές πηγές στο iefimerida, δρομολογήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ως τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα το πρωτόκολλο ένταξης, για το επόμενο βήμα.

Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να είναι η πρώτη που θα το υπογράψει, σημειώνει το Bloomberg, «κάτι που θα ενεργοποιήσει την αλλαγή της ονομασίας και θα ανοίξει τον δρόμο για τη διαδικασία που θα αυξήσει τα μέλη της Συμμαχίας σε 30». «Η ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου ένταξης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης, η χώρα που προσκαλείται θα αρχίσει να μετέχει στις συναντήσεις της Συμμαχίας», αναφέρει το κείμενο που έλαβαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Bloomberg. Οταν υπογραφεί το πρωτόκολλο, τότε θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των χωρών- μελών της Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ